Evo koliko su Joshua i Dubois zaradili od meča

Foto: Profimedia

PRED 80 tisuća gledatelja na Wembleyju u Londonu 27-godišnji Britanac Daniel Dubois je u petoj rundi nokautirao sedam godina starijeg sunarodnjaka Anthonyja Joshuu i tako obranio titulu IBF prvaka svijeta. Oba su borca zaradila ogroman novac nakon borbe.

Anthony Joshua dogovorio je garantiranu zaradu od 7.9 milijuna dolara. Njegov honorar mogao je rasti sve do 30 milijuna dolara, ovisno o prodaji PPV-a, odnosno broju ljudi koji su platili da gledaju ovu borbu preko DAZN-a. Duboisu je garantirana zarada od 4.6 milijuna dolara, a to može porasti do maksimalnih 13 milijuna. U svakom slučaju, za njega je ovo najveća zarada u karijeri od jedne borbe, prenosi Marca.

Anthony Joshua izgubio je četvrti put u karijeri

Joshua je sada na omjeru od 28 pobjeda i četiri poraza, a Dubois ima 22 pobjede i dva poraza. Joshua je ranije već dvaput osvojio titulu svjetskog teškaškog prvaka, ali sada to nije uspio napraviti treći put i tako se upisati u povijesne knjige profesionalnog boksa.

Dubois je dominirao borbom od samog početka i Joshuu je poslao na pod već u prvoj rundi. Otad je Joshua uglavnom pokušavao preživjeti napade mlađeg borca, u četvrtoj rundi sudac mu je ponovno brojao, a u petoj ga je Dubois sjajnom kontrom konačno nokautirao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.