Svi slave Modrića osim španjolskih medija: "Mozak Reala je daleko od najboljih dana"

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ briljirao je u domaćoj pobjedi Reala nad Espanyolom (4:1) u šestom kolu La Lige. Gosti i donedavni drugoligaši poveli su u 54. minuti autogolom Courtoisa, ali slijedio je veliki preokret. U 58. minuti je izjednačio Carvajal, a u 75. Rodrygo donio Realu vodstvo. Tri minute kasnije Vinicius ga je povećao na dva gola razlike, a rezultat je postavio Mbappe u 90. minuti. 

Foto: Sofascore

Realov legendarni hrvatski veteran (39) vodio je momčad kao kapetan u tek trećem nastupu kao starter ove sezone te pokazao treneru Ancelottiju da zaslužuje više prilika. Modrić je izdržao cijelu utakmicu, i to na jako visokoj razini. Kao što svjedoči grafika s njegovim učinkom, u čak sedam kategorija bio je najbolji igrač utakmice. 

Modrić je imao i čak 6 ključnih dodavanja, a istaknuo se i dugim loptama. Imao je tek jedno netočno ovakvo dodavanje od osam pokušaja. Suigračima je priredio dvije velike prilike. Zbog svega navedenog zaslužio je visoku ocjenu 8.2 od Sofascorea.  

Ancelotti nahvalio Modrića

Nakon utakmice ga je nahvalio trener. "Večeras smo odigrali rokenrol utakmicu", počeo je Ancelotti, a na pitanje zašto Modrić nije češće starter odgovorio je: "Evidentno je da igrač koji igra više puno brže dolazi u optimalno stanje. Ali Luka je za mene uvijek jamstvo jer je uvijek na maksimalnoj razini. Kada je starter, ali i kao rezerva koja kreće u 70. minuti. Pa koliko je puta ulaskom u igru promijenio njenu dinamiku." 

Marca mu dala loše ocjene, ali jako dobru opisnu

No, mišljenje analitičara, Realovog trenera i Modrićevih suigrača ne dijele španjolski mediji. Vodeći sportski, Marca i As, kritički ocjenjuju Modrićevu igru protiv Espanyola. Marca ga je za pokazano u prvom poluvremenu ocijenila neprolaznom peticom, ali je opisno bila puno šire ruke: "Bio je mozak momčadi, ali sudjelovao je manje nego inače. Ipak, svaki put kada je dirao loptu, pokazivao je uobičajenu preciznost i kvalitetu. Nije izgubio nijednu loptu i bio je os izgradnje igre."

Na kraju je Marca ocijenila Modrića tek nešto boljom šesticom, ali je opet opisno to daleko bolje: "U drugom dijelu se više istaknuo. Podijelio je par lopti kvalitetno i precizno. S 39 godina vodio je Real kao kapetan svih 90 minuta a da nije uopće izgubio na intenzitetu igre."

As: Daleko je od najboljih dana, ali bolji u odnosu na početak sezone

As je Modrića ocijenio sedmicom, a opisno je obrazložio: "Preuzeo je ulogu playmakera. U prvih sat igre nedostajalo mu je dubine, ali je držao posjed i kontrolirao tempo. Drugim riječima, bio je siguran, ali ne igrač odluke, prevage. Nastavlja dokazivati da je daleko od najboljih dana iako se poboljšao u odnosu na početak sezone."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.