Zašto je danski izbornik tražio prekid? Igrač mu je 2009. zbog munje ostao bez noge

Foto: EPA

UTAKMICA osmine finala Eura između Njemačke i Danske (2:0) u Dortmundu prekinuta je u 35. minuti zbog nevremena. Engleski sudac Michael Oliver tako je odlučio zbog nevremena u Dortmundu. Nebo iznad stadiona parale su munje, a ubrzo je počela padati tuča veličine teniske loptice. Kasnije je otkriveno da je prekid tražio danski izbornik Kasper Hjulmand, a ubrzo se saznalo i zašto. 

Prije 15 godina Hjulmand je bio pomoćni trener Nordsjaellanda. Klub iz istoimenog grada igrao je protiv Hvidovrea, a tijekom utakmice počelo je nevrijeme. Igrača Nordsjaellanda Jonathana Richtera pogodila je munja. Stalo mu je srce, nakon čega su ga liječnici jedva oživjeli. U induciranoj komi ostao je 10 dana. Međutim liječnici su Richteru morali amputirati lijevu nogu od koljena na niže kako bi preživio. 

"Nismo znali hoće li preživjeti ili umrijeti, nitko od nas nije znao kako reagirati. Nismo znali hoćemo li slavili golove u idućim utakmicama, hoćemo li se smijati ili plakati", pričao je svojevremeno Hjulmand. Richter danas ima 39 godina i u upravi je danskog niželigaša Graesroddernea.

> KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ ZAŠTO JE PREKINUTA UTAKMICA

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.