Gattuso u problemima. Ključni igrač uoči Dinama putuje iz SAD-a bez ijednog treninga?

Foto: Matija Habljak/Pixsell

NAKON reprezentativne pauze, SuperSport HNL se vraća najvećim hrvatskim derbijem. Dinamo i Hajduk u petak od 20 sati igraju utakmicu na Maksimiru. Plavi će pokušati zadržati vodstvo i prednost na ligaškoj tablici, dok se Hajduk nada da će iskoristiti umor Dinamovih reprezentativaca i činjenicu da Plavi odmah iza derbija putuju u Munchen na okršaj s Bayernom.

Obje ekipe imaju nekoliko problema s ozljedama, a posebno je neobična situacija s Nikom Sigurom, jednim od najboljih igrača Hajduka. On je zbog problema s ozljedom praktički propustio čitav početak sezone i tek je u dvije utakmice odigrao po 15 minuta. Nedavno je odabrao igrati za kanadsku reprezentaciju ispred hrvatske, pa se trenutno nalazi sa sjevernoameričkom reprezentacijom s kojom igra prijateljske za Svjetsko prvenstvo 2026. godine kojem je Kanada jedan od domaćina.

Sigur na Dinamo bez treninga?

Nakon što su već odigrali utakmicu s drugim domaćinom, SAD-om, i pobijedili ga prvi put nakon 1957., sad ih očekuje utakmica protiv Meksika, trećeg domaćina turnira. Utakmica se igra u Dallasu u utorak navečer po hrvatskom vremenu.

To znači da u Hrvatskoj može biti najranije u srijedu tijekom dana. No, kako Hajduk u četvrtak već putuje u Zagreb, moguće je da će Sigur uzeti let kojim će se sastati s ekipom odmah u glavnom gradu Hrvatske.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Gattuso, s obzirom na manjak treninga i razliku u vremenskoj zoni, dati šansu Siguru od prve minute ili će ga čuvati za nastavak prvenstva. Podsjetimo, Sigur je rođen u Kanadi, a prije malo više od godinu dana je s mladom reprezentacijom Hrvatske igrao Europsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.