Trebao je postati prvi golman Hajduka, ali sada ne brani nigdje već osam mjeseci

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

KARLO SENTIĆ (23) je pretprošle sezone debitirao na vratima Hajduka na gostovanju kod Varaždina u sklopu drugog kola SuperSport HNL sezone. Sezonu je započeo u statusu rezerve za prvog golmana i kapetana kluba Lovru Kalinića, ali je zbog sitnih ozljeda Kalinića dobio priliku braniti u tri od prvih šest utakmica Hajduka. Nakon što se Kalinić oporavio, vratio se na klupu, ali kapetan se protiv Lokomotive u listopadu 2022. godine teško ozlijedio i Sentić je dobio priliku života da postane prvi vratar.

Počeo je odlično, ubilježio nekoliko odličnih obrana i činilo se da je iskoristio priliku. Na prvi dan 2023. godine u klub je došao Ivan Leko na mjesto trenera i Sentić mu je bio prvi izbor unatoč tome što je Hajduk iz Istre doveo Ivana Lučića (29). To zapravo i nije bilo iznenađenje jer je Lučić prethodno ispustio mjesto prvog vratara Istre Lovri Majkiću te ga je sportski direktor Mindaugas Nikoličius doveo u klub da bude rezerva za Sentića i kasnije Kalinića kada se on oporavi.

Izgubio je mjesto nakon teškog poraza od Dinama

Sentić je kod Leke branio u prvih šest utakmica mandata koje nisu bile baš uspješne. Hajduk je upisao tri pobjede i tri poraza, a zadnja Sentićeva utakmica na golu je bila u teškom porazu 4:0 na Maksimiru protiv Dinama. Leko je tada odlučio promijeniti vratara, dao je priliku Lučiću, a on je zaključao svoj gol i do danas nije ispustio mjesto prvog vratara splitskog kluba. Iskoristio je priliku koju Sentić nije.

Na početku prošle sezone Hajduk je Sentića poslao na posudbu u mađarski Diosgyor. Branio je u deset utakmica, primio 13 golova i u jednom susretu sačuvao mrežu netaknutom. Iako je tamo trebao ostati do ovog ljeta, Sentić je prošle zime napustio mađarskog prvoligaša nakon što je od zadnjih deset prvenstvenih utakmica prvog dijela sezone branio u samo dvije.

Posudba u Kazahstan

Hajduk ga je prošle veljače poslao na novu posudbu koja je trebala trajati godinu dana. Otišao je u kazahstanski Ordabasy, koji je tada bio aktualni prvak te države. To se pokazalo kao promašaj budući da Sentić tamo nije branio nijednu utakmicu te je posudba nedavno raskinuta. Sentić trenutno opet trenira s Diosgyorom, ali ne bi trebao tamo ostati, no čini se da se neće ni vratiti u Hajduk.

Doznajemo da je plan kluba da se Sentića proda ili pošalje na novu posudbu. Na Poljudu jednostavno ne računaju više na njega jer imaju Lučića i Kalinića, a nameću se kao budućnost mladi vratari Borna Buljan, koji je branio u završnici sezone, i Toni Silić, koji je bio na posudbi u moldavskom Sheriffu, te su obojica na pripremama s prvom momčadi Hajduka pod vodstvom Gennara Gattusa. Sentić ima ugovor s Hajdukom do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 300 tisuća eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.