Grčka deklasirala Dončićevu Sloveniju. U borbi za OI čeka Hrvatsku ili D. Republiku

Foto: Profimedia

KOŠARKAŠKA reprezentacija Grčke u finalu je kvalifikacijskog turnira za OI u Parizu ovo ljeto. Grci su u Pireju u kultnoj dvorani Mira i prijateljstva pobijedili reprezentaciju Slovenije 96:68 i tako se plasirali u finale, u kojem će sutra čekati pobjednika drugog polufinalnog para, koji čine Hrvatska i Dominikanska Republika. Podsjećamo, samo pobjednik turnira ima vizu za Pariz.

Grčka nakon prvih 10 minuta razbila Sloveniju 

Grci su prelomili susret protiv Luke Dončića i društva već u prvoj četvrtini, koju su dobili s čak 18 poena razlike (32:14). Grčka je ubrzo otišla i preko 20 poena razlike, ali Slovenci su do kraja druge četvrtine uspjeli smanjiti razliku i na odmor se otišlo s rezultatom 47:33 za Grke.

Ako su se Slovenci i ponadali da mogu napraviti senzacionalni preokret, treća četvrtina ih je spustila na zemlju. Grci su otišli na +16 uoči zadnjih 10 minuta. U posljednjoj četvrtini Slovenija se posve predala. U posljednjoj dionici Grčka je pobjegla i na +30 pa se mogla odmoriti i glavna domaća zvijezda Antetokounmpo za nedjeljno finale. Dvoboj je završio s 13 poena i četiri skoka.

Najbolji je kod Grka bio Thomas Walkup s 19 poena i šest skokova, dok je Nick Calathes uz devet koševa imao 11 asistencija. Sloveniju je predvodio Luka Dončić s 21 poenom, sedam skokova i pet asistencija. Imao je Dončić i čak deset izgubljenih lopti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.