Gvardiol izabrao najpodcjenjenijeg igrača Manchester Cityja

Foto: Profimedia

HRVATSKI reprezentativac Joško Gvardiol (22) bio je gost emisije na YouTube kanalu Pro:Direct Soccer, koji prati više od milijun ljudi. U videu dugom 18 minuta Gvardiol se pobliže predstavio i govorio o svojoj karijeri. Otkrio je da mu je Lionel Messi omiljeni nogometaš te da mu je Mateo Kovačić najbolji prijatelj u nogometu. Upitan je i tko je po njemu najpodcjenjeniji Cityjev igrač. Gvardiol je odgovorio da je to Kalvin Phillips.

Pep mu nikad nije dao pravu priliku

Phillips je 28-godišnji veznjak koji je trenutno na posudbi u Ipswich Townu. U City je stigao u kolovozu 2022. godine za 49 milijuna eura iz Leeds Uniteda, no nikada se nije uspio u potpunosti nametnuti kod Pepa Guardiole. Španjolski stručnjak istaknuo je nekoliko puta Phillipsovu fizičku nespremnost, odnosno višak kilograma.

Zbog toga ga je poslao na posudbu u West Ham prošle sezone, a zatim i u Ipswich ovoga ljeta. Phillips je za City nastupio 31 put i zabio je jedan gol. Za reprezentaciju Engleske ima 31 nastup i jedan gol, a prema Transfermarktu vrijedi 22 milijuna eura.

Phillipsova priča

"Vjerojatno ste čuli kada je Pep javno rekao da sam imao višak kilograma nakon Svjetskog prvenstva. Priča se širila društvenim mrežama. U svakom klubu u koji bih otišao razgovarao sam s menadžerima, nutricionistima i ostalima i svi bi najprije govorili o težini. 

Došlo je do toga da me to nerviralo. Bio sam frustriran, ali sada sam došao u Ipswich, gdje je Kieran McKenna nevjerojatna osoba, ali i trener. Razgovarali smo o situacijama koje su mi se dogodile u prošlosti. Rekao je da imam snažno tijelo i da želi da igram onako kako sam igrao u Leedsu. To je dobra polazna točka, nada se da ću se vratiti gdje sam bio", rekao je Phillips prije devet dana.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.