Hajduk je doživio debakl u Europi, ali je po nečemu najbolji

Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL

KATASTROFALNO je okončana Hajdukova europska sezona. Ispao je u trećem pretkolu Konferencijske lige nakon domaćeg poraza od skromnog Ružomberoka 0:1, što je i ukupni rezultat jer je prva utakmica u Slovačkoj završila bez golova. 

Hajduku se sve otvaralo

Hajduku se nudila sjajna prilika da nakon 14 godina izbori grupnu fazu europskog natjecanja jer je u drugom pretkolu izvukao Torshavn s Farskih otoka. Nakon što je prošao tog nižerazrednog suparnika, ždrijeb mu je donio Ružomberok, koji je prošlu sezonu završio na tek petom mjestu nejakog slovačkog prvenstva s čak 26 bodova zaostatka za prvakom Slovanom. 

Nakon što je u prvoj utakmici ostvario aktivan rezultat, uzvrat za prolaz igrao je na krcatom Poljudu, u atmosferi na koju nisu navikli igrači suparnika. Osim toga, Hajduku se ždrijeb otvarao do kraja time što je armenski Noah senzacionalno izbacio atenski AEK, pa da je prošao Ružomberok, za skupinu KL-a igrao bi protiv autsajdera.

Nažalost po navijače Bilih, sve ovo, a posebno i to što je Hajduk na uzvratu protiv Ružomberoka imao niz ogromnih prilika, nije bilo dovoljno za barem produžetke i ispao je od momčadi koja mu praktički nije pucala na gol. Za prolazak na Poljudu bio joj je dovoljan autogol Zvonimira Šarlije u 7. minuti. 

Ovo je slaba utjeha

Ogromno razočaranje je zbog toga zavladalo među navijačima Hajduka, ali možda neke od njih može utješiti podatak da je utakmica Hajduka i Ružomberoka na Poljudu najgledaniji meč trećeg pretkola Konferencijske lige.

Utakmicu  na Poljudu pratilo je 27.205 gledatelja. Na drugom mjestu je duel Legije i Brondbyja (26.823), dok je na trećem mjestu meč Vitorije Guimaraes i Zuricha (21.296). 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.