Hrvatsku su pratile stotine tisuća navijača i nabile HNS-u najveću kaznu na Euru

Foto: EPA

SAMO dva boda osvojila je Hrvatska te ispala već u skupini Eura. Nakon teškog poraza od Španjolske (3:0) slijedio je remi s Albanijom (2:2), pa je Hrvatskoj u zadnjoj utakmici protiv Italije igrala samo pobjeda. Imala ju je sve do osme minute sudačke nadoknade, ali je tada primila gol za konačnih 1:1 i eliminaciju već u grupnoj fazi.

Reprezentacija na Euru ne igra samo za bodove i domovinu nego i za velike financijske premije UEFA-e. Tako je HNS za plasman na Euro dobio 9.25 milijuna eura. Na Euru je reprezentacija zaradila samo dodatnih milijun eura jer je za dva remija dobila po polovinu tog iznosa. To znači da HNS nije puno zaradio, ali zato prednjači u tome koliko je kazni morao platiti zbog ponašanja stotina tisuća navijača koji su pratili Hrvatsku.

Naime, od svih reprezentacija na turniru HNS je morao platiti najviše odštete UEFA-i zbog ponašanja navijača, a radi se o iznosu od 220 tisuća eura, skoro četvrtini onog što je zaradio. Iza Hrvatske su Albanija i Srbija. Podsjetimo, zbog ubacivanja čaša, bakljada i/ili neprimjerenih povika, UEFA je disciplinski postupak protiv Hrvatske otvorila nakon prve i druge utakmice na turniru.

Kazne nogometnim savezima na Euru (od onih koji su platili iznad 90 tisuća eura):

Hrvatska - 220 tisuća eura

Albanija - 170 tisuća eura

Srbija - 166 tisuća eura

Turska - 95 tisuća eura

Švicarska - 91 tisuća eura

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.