HNL

HNS suspendirao Bebeka, čeka se odluka o kazni

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

HRVATSKI nogometni savez suspendirao je suca Ivana Bebeka. Kroz nekoliko dana trebala bi se donijeti odluka o kazni zbog audiosnimke koja je procurila u javnost.

Disciplinska komisija zatražila je očitovanje Ivana Bebeka o ovom predmetu te će idućega tjedna na novoj sjednici donijeti odluku u ovom slučaju. Do okončanja postupka, Bebek je suspendiran, objavio je HNS na svojim stranicama.

Podsjećamo, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić odmah je zatražio pokretanje disciplinskog postupka protiv Ivana Bebeka, kao i hitno očitovanje o snimci Ivana Bebeka te predsjednika Komisije nogometnih sudaca Brune Marića.

Bebekov istup u međuvremenu su osudili i Hrvatsko novinarsko društvo, njegove kolege te pojedini mediji.

Što je Bebek govorio?

U spornoj snimci koja je kružila internetom Bebek je govorio:

"To ti je klasika. Prvo taj Blaž Duplančić, to je jedno obično štene koje je bilo oslobođeno tjelesnog.

Ta situacija... Livaja se okreće i ovaj digne ruke, dolazi do nekog kontakta po nozi, ali Livaja svoju desnu nogu gura malo u desno, dođe do kontakta i onda se ta noga odbije od tog kontakta i onda sam sebi zapne nogu. To što je on sam sebi zapeo nogu, to bi i bio penal da je taj kontakt stvarno bio, da Livaja nije svojom kretnjom jednako došao do suparnika kao i suparnik do njega. To meni nije kazneni udarac i ne može biti. Odnosno, da ga sviraš, može proć, ali mislim da to nije kontakt za prekršaj.

 

A ako ćemo mi ići tako da ćemo zadovoljiti Hajduk i navijački puk Hajdukov, pa da onda oni ne bi mijaukali, onda je najbolje da utakmicu na Poljudu krenemo s 2:0 i da onda možemo normalno suditi. To mi je degutantno.

Pričao sam s pet splitskih novinara i oni kažu da ni njima to nije dovoljno za kazneni udarac. Naravno, oni nemaju muda to napisati. Blaž Duplančić je uvijek bio takav i on će umrijeti takav. To je jedno obično smeće. Tko god je malo duže u nogometu, već je navikao na iste scenarije iz kuhinje dole. Nemam se snage više ni živcirati, da ti budem iskren."

Bebek je u nedjelju sudio utakmicu Hajduka i Lokomotive koju su Splićani dobili 1:0 golom Livaje u završnici, ali smatraju da su već u devetoj minuti susreta bili oštećeni za penal zbog prekršaja nad Livajom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.