Premier liga objavila snimku Gvardiolovih golova. "Najbolji napadač među braničima?"

Foto: EPA

JOŠKO GVARDIOL (22) prošle godine napustio je RB Leipzig i u transferu vrijednom 90 milijuna eura prešao u Manchester City te postao najskuplji branič u povijesti nogometa. Iako je primarno stoper, trener Pep Guardiola koristi ga na lijevome boku, gdje je ranije već igrao za Dinamo i hrvatsku reprezentaciju. 

Na toj je poziciji postao iznimno opasna napadačka opcija mančesterskog kluba. U 54 utakmice u svim natjecanjima postigao je sedam pogodaka i tome dodao tri asistencije, s time da su golovi nerijetko bili iznimno atraktivni i postignuti njegovom slabijom, desnom nogom, nakon što bi s lijeve strane ušao u sredinu terena.

Iako je odradio tek nešto više od jedne sezone u prvoj engleskoj ligi, odnosno 36 utakmica, službena stranica Premier lige već je sakupila dovoljno materijala da na društvenim mrežama, X-u i Instagramu, objavi video njegovih najboljih golova.

"Joško Gvardiol može sve napraviti", stoji na Instagramu u opisu videa, dok se voditelji društvenih mreža Premier lige na X-u pitaju: "Je li on trenutačno najbolji napadač među braničima u Premier ligi?". Kompilaciju Gvardiolovih šest golova u Premier ligi možete vidjeti ispod.

VIDEO: Arena Sport

Gvardiol ima 37 nastupa za Hrvatsku

Gvardiol je s Manchester Cityjem potpisao ugovor do 2028. godine, a u prvoj sezoni osvojio je četiri trofeja. Ranije u karijeri nastupao je za Leipzig i Dinamo. U reprezentaciji Hrvatske ima 37 nastupa i dva gola. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 75 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.