Hrvatska ima meč-loptu za prolazak skupine. Evo kako kladionice vide njenu šansu

Foto: Borna jaksic/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija večeras od 20:45 gostuje kod Poljske u utakmici 4. kola skupine I elitnog dijela Lige nacija. Hrvatska tu utakmicu dočekuje kao drugoplasirana momčad skupine, a Poljska s nadom da bi joj tri boda donijela poravnanje s današnjim suparnikom u poretku grupe.

U prošloj utakmici ovog reprezentativnog ciklusa Hrvatska je pobijedila Škotsku 2:1 u domaćoj utakmici na stadionu u Maksimiru, a Poljska izgubila kod kuće od Portugala 1:3. Momčadi Zlatka Dalića večeras ni remi u gostima ne bi bio loš jer bi njime održala prednost nad Poljskom od tri boda s boljim međusobnim omjerom. 

Važno je ostvariti dobar rezultat

Dvije najbolje plasirane reprezentacije ostat će u A skupini Lige nacija. Četvrta momčad ispada u "drugu ligu", dok treća ide u razigravanje za ostanak. To nije bitno samo zbog rezultata u tom natjecanju, nego je ključno i zbog ždrijeba za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Još nije službeno potvrđeno, ali po svemu sudeći, od 12 nositelja u ždrijebu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine bit će 8 onih koji su u četiri skupine elitne A kategorije Lige nacija zauzeli prve dvije pozicije. Hrvatska bi, dakle, u konkurenciji Portugala, Poljske i Škotske nakon šest utakmica skupine morala biti barem druga kako bi imala povlašten status prilikom ždrijeba za SP.

Dalić: Očekujem da će Poljska napasti

"Ovo nam je najvažnija utakmica, prva meč-lopta da osiguramo prolazak skupine. Poljska ima dva poraza zaredom, ali od velikih reprezentacija, Hrvatske i Portugala. Očekujem da će nas napasti, imali su dosta problema i bili daleko od gola, što nije dobro za Lewandowskog, jednog od najboljih napadača na svijetu", rekao je izbornik Zlatko Dalić u najavi utakmice i dodao:

"Kad je Lewandowski blizu golu, vrlo je opasan. Moramo ga odmaknuti od gola, imati posjed lopte i biti bolji nego prije tri dana protiv Škotske. Neće biti lako, moramo biti spremni na atmosferu i ovako veliki stadion. Bit će teško, ali vjerujem da možemo do pobjede."

Kladionice favoriziraju Hrvatsku pred ovaj ogled i u njenu pobjedu vjeruju više nego u pobjedu domaćina.

Koeficijenti na utakmicu Poljska - Hrvatska:

Pobjeda Hrvatske - 2.20
Remi - 3.40
Pobjeda Poljske - 3.20

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.