Ovo je vaš sastav Hrvatske za Poljsku. Promijenili ste 2 igrača nakon zadnje utakmice

Foto: Profimedia

POLJSKA i Hrvatska od 20:45 na Nacionalnom stadionu u Varšavi igraju utakmicu četvrtog kola skupine 1 elitnog ranga Lige nacija. Momčad izbornika Zlatka Dalić u ovaj susret ulazi kao druga u skupini sa šest bodova, odnosno nakon pobjede nad Škotskom (2:1). Poljaci su protekli vikend izgubili od Portugala (1:3) i tako ostali na tri boda. Prema trenutačnom poretku, Hrvatska bi prošla u play-off, dok bi Poljska išla u doigravanje za ostanak u elitnom rangu Lige nacija.

Uoči utakmice s Poljskom objavili smo anketu u kojoj ste mogli birati večerašnju početnu postavu Hrvatske. Izabrali ste ovih 11 igrača za koje smatrate da bi ih Dalić trebao od prve minute poslati na teren:

U odnosu na subotnju utakmicu sa Škotskom, kada ste također u našoj anketi birali početni sastav, dogodile su se dvije promjene. Na poziciju lijevog bočnog umjesto Borne Sose upao je Ivan Perišić, kojeg mnogi donedavno nisu vidjeli kao startera, a onda je protiv Škota sudjelovao kod oba pogotka Hrvatske.

Druga promjena prema našoj anketi jest u napadu, gdje ste Antu Budimira zamijenili Igorom Matanovićem, strijelcem prvog pogotka protiv Škotske, koji mu je ujedno bio prvijenac u reprezentativnom dresu.

Hrvatskoj bi protiv Poljske dobar bio i bod

Hrvatska je pobjedom nad Škotskom praktički izbacila tu reprezentaciju iz kalkulacija za prva dva mjesta skupine jer bi Škoti za taj pothvat morali gotovo sigurno uzeti devet bodova iz preostale tri utakmice. Hrvatska je zatim čekala ishod utakmice između Poljske i Portugala. Navijala je za pobjedu Ronaldove ekipe jer bi time i Poljska došla u vrlo tešku situaciju.

Tako bi Hrvatskoj na današnjem gostovanju u Poljskoj za prolazak u nokaut-fazu Lige nacija bio jako dobar i remi jer bi Poljska zbog lošijeg međusobnog omjera s Hrvatskom u zadnje dvije utakmice morala osvojiti barem četiri boda više od Hrvatske.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.