Zidaneova strategija za prvi El Clasico. Ovo je bila uputa za Modrića

Foto: EPA

LUKA MODRIĆ imao je poseban zadatak u prvom El Clasicu u kojem je Real Madrid vodio Zinedine Zidane. Debi francuskog stručnjaka na Realovoj klupi protiv Barcelone dogodio se 2. travnja 2016., a Real je pobjedom 2:1 prekinuo Barcin niz od 39 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

Real je u toj utakmici od 56. minute bio u zaostatku nakon što je Ivan Rakitić asistirao Gerardu Piqueu za vodstvo momčadi Luisa Suareza na Camp Nou. Preokret je uslijedio golovima Karima Benzeme iz 62. i Cristiana Ronalda iz 85. minute utakmice. Rakitić je za Barcu igrao do 74. minute kad ga je zamijenio Arda Turan, a Modrić za Real u punoj minutaži.

Posebna pozornost dana je Iniesti i Rakitiću

Društvenim mrežama širi se taktika koju je Zidane postavio za taj ogled, svoj prvi u najvećem španjolskom derbiju, u kojem su golu njegove momčadi prijetili Lionel Messi, Luis Suarez i Neymar.

Uz instrukciju kako igrati obranu na izgradnju Barceloninog napada iz zadnjeg reda, nositelji Realove igre dobili su jasne zadatke što tko mora raditi. Iz njegove taktike tako je vidljivo da je Cristianu Ronaldu rekao da bude pokušava spriječiti dodavanja stopera i golmana, Karimu Benzemi da se ne miče od Sergija Busquetsa, a Garethu Baleu da pokriva drugog centralnog braniča.

Screenshot

Toniju Kroosu i Luki Modriću dao je naputak da "spriječe da lopta dođe do Andresa Inieste i Ivana Rakitića" uz poruku Kroosu da ne nasjeda na lukave pokušaje Iniestinog stvaranja prostora za Suareza i Messija i Casemiru da u tim trenucima preuzme Barcinog veznjaka.

Svi čuvaju Messija

"Prime li Rakitić ili Iniesta loptu, pritišćemo ih svime što imamo da ih natjeramo na povratnu loptu Busquetsu", jasan je bio Zidane u strategiji u kojoj je napisao i "puštamo ih da igraju preko krila. To je u redu. Tako mičemo Suareza dalje od gola, a ondje nije toliko opasan."

"Svi su zaduženi za čuvanje Messija, ovisno o tome gdje se on nalazi na terenu", naveo je Zidane u postavci igre prije El Clasica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.