Hrvatski rukometaši deklasirali jaki Egipat u prvoj pripremnoj utakmici za OI

Foto: Vjeran Zganec Rogulja /PIXSELL

HRVATSKA rukometna reprezentacija u prvoj pripremnoj utakmici za Igre u Parizu u Varaždinu pobijedila je jaku ekipu Egipta 36:29. Hrvatska je utakmicu počela sjajno, povela je 6:1, ali Egipat se sredinom tog dijela utakmice vratio i približio na samo gol prednosti.

Ipak, domaćin je do kraja poluvremena ubacio u brzinu više i na odmor se otišlo s 18:14. Početak nastavka bio je kao iz snova za Hrvatsku. Napad je funkcionirao savršeno, obrana još bolje i vrlo brzo je Hrvatska otišla na čak +9 (24:15). Tu je utakmica bila završena. 

Odlična Hrvatska

Najefikasniji u našim redovima bio je Mario Šoštarić s osam pogodaka iz isto toliko pokušaja, a po pet su dali Ivan Martinović i Marin Jelinić. Kod Egipćani najbolji Seif ElDeraa i Omar Yahia s po pet pogodaka.

Nakon sutrašnjeg lakšeg jutarnjeg treninga, Hrvatska će završiti prvi dio priprema za Olimpijske igre u Parizu. Slijede tri dana predaha, a novo okupljanje zakazano je za 11. srpnja u Opatiji.

Egipat je odlična ekipa. Na prošlim Olimpijskim igrama bili su četvrti. Prije godinu i pol osvojili su 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj. U prvom kolu tog natjecanja pobijedili su Hrvatsku u Jonkopingu 32:22 i tako je ostavili bez četvrtfinala, odnosno prilike da možda već tamo osigura olimpijsku vizu. 

Hrvatska je u Parizu u skupini A, u kojoj su Španjolska, Njemačka, Slovenija, Švedska i Japan. U skupini B su Francuska, Danska, Norveška, Mađarska, Egipat i Argentina.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.