Hrvatski U-21 reprezentativci u borbi za Euro. "Slijedi nam najteža utakmica"

Foto: Eduard Vinatoru/PIXSELL

HRVATSKA U-21 reprezentacija sutra u 19 sati u Karlovcu protiv Portugala igra utakmicu skupine G kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bit će to grupni derbi s obzirom na to da vodeći Portugalci imaju 18 bodova iz sedam susreta, dok su hrvatski nogometaši drugi s dva boda manje. Treća Grčka ima 14 bodova.

"Radujemo se da smo u odnosu na A reprezentaciju imali dva dana duže za pripremu ove utakmice. To nam u ovoj fazi puno znači pa se na neki način možemo bolje upoznati i te zahtjeve, koje bismo željeli da oni prenesu na teren sutra, kroz trening polako usvojiti.

Vjerujem da su nam ta dva dana dobro došla i da ćemo sutra već biti puno bolji i da ćemo pružiti dobru igru. Protivnik je opasan, kvalitetan i godinama je u vrhu u svim uzrastima, ne samo u U-21 i U-19. Situacija na tablici je pokazatelj onoga o čemu govorim", poručio je Olić.

Uvjeren je u dobru atmosferu i spremnost igrača

Olić je rekao da su posljednji dani pokazatelj dobre atmosfere i spremnosti igrača. "Vjerujem u to. Taj jučerašnji trening daje mi nadu i uvjerenje da su polako počeli shvaćati zahtjeve koje želimo i pristup koji je ključan u takvoj utakmici.

Može nam jedan od pokazatelja biti i utakmica Portugala u Grčkoj, gdje je Grčka jako dobrim pristupom i disciplinom došla do pobjede protiv favoriziranog Portugala, i to zasluženo", rekao je Olić.

"Utakmice protiv Portugala i Poljske pokazale su izvrsnu igru Hrvatske"

U hrvatskoj A selekciji u posljednje vrijeme važnu ulogu igraju donedavni U-21 reprezentativci. "Dolaskom na prvu konferenciju za medije rekao sam da nam je svima to prioritet i da se posebno radujemo tim mladim igračima koji dolaze i onima koji se jako brzo uklope.

Svi smo bili sretni kad smo vidjeli Baturinu i obojicu Sučića, kao i Matanovića. Impresije javnosti su također odlične i svi su sretni što smo dobili kvalitetne igrače. Utakmice protiv Portugala i Poljske pokazale su izvrsnu igru Hrvatske, a ova mladost je dala nadu za dobre i kvalitetne rezultate", dodao je Olić.

Kačavenda: Slijedi nam najteža utakmica

"Najteža utakmica nam slijedi, ali ako pobijedimo, možemo otići na Europsko prvenstvo. Dat ćemo sve od sebe da pobijedimo tu utakmicu. S tri boda smo prvi na tablici i još dvije utakmice koje se daju pobijediti, tako da ćemo ići na pobjedu", rekao je Kačavenda.

"Od početka se vidi da dečki daju sve od sebe i da se bacaju na glavu. Napravili smo analizu i mislim da možemo očekivati kvalitetnu utakmicu. Čekat ćemo svoje šanse i nadam se da ćemo ih dočekati i da ćemo pobijediti tu utakmicu. Mi ćemo ih čekati u srednjem bloku, čekati svoje kontre i šanse i pokušati zadržati loptu i posjed. Mislim da će nam se svidjeti to", rekao je Kačavenda.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.