Insajder: Gotovo je, Kristijan Jakić ima novi klub

Foto: EPA

KRISTIJAN JAKIĆ (26) napušta Eintracht Frankfurt i odlazi na posudbu u Augsburg, objavio je Skyev insajder Florian Plettenberg i naglasio da je posao dogovoren. Augsburg, koji se nalazi na 12. mjestu Bundeslige, na kraju sezone imat će pravo otkupiti hrvatskog veznjaka. Jakić će u novom klubu igrati sa sunarodnjakom Dionom Drenom Beljom (21).

Jakić je ove sezone upisao osam nastupa za Eintracht, na terenu je proveo svega 303 minute. Već se ranije pisalo o odlasku jer trener Dino Toppmöller, čija se momčad nalazi na šestom mjestu Bundeslige, očito ne računa na veznjaka s pet nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Jakićev ugovor s Eintrachtom vrijedi do 2026., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 5.5 milijuna eura.

Jakić je s Eintrachtom osvojio Europa ligu

Jakić je na početku karijere nastupao za Split, Lokomotivu, Istru i Dinamo. Prema podacima Transfermarkta, Eintracht ga je 2021. doveo na posudbu iz Dinama, a nagodinu ga otkupio za 3.5 milijuna eura. Otkako je stigao u njemački klub, upisao je 82 nastupa, dva pogotka i dvije asistencije.

Vrhunac perioda u Eintrachtu bio je osvajanje Europa lige 2022. godine. Jakić je na putu do europskog trofeja 10 od 13 puta bio u početnom sastavu, a zaigrao je i protiv Glasgow Rangersa. Eintracht je nakon 1:1 u regularnom dijelu slavio protiv Škota na penale. Jakić je ušao u 90. minuti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.