Ivković nakon prekida zbog nevremena: Na Euru u Zagrebu su helikopteri sušili travu

Screenshot: HRT

UTAKMICA osmine finala Eura između Njemačke i Danske (2:0) u Dortmundu prekinuta je u 35. minuti zbog nevremena. Engleski sudac Michael Oliver tako je odlučio zbog nevremena u Dortmundu. Nebo iznad stadiona parale su munje, a ubrzo je počela padati tuča veličine teniske loptice. Tomislav Ivković, komentator HTV-a, tim povodom prisjetio se situacije s Eura koje se 1976. igralo u Jugoslaviji.

"Velika količina vode, to me podsjeća na 1976. i Europsko prvenstvo u Zagrebu. Neviđena kiša, dolazili su helikopteri sušiti teren i posušili su ga, igrala se utakmica." rekao je Ivković, bivši reprezentativac Jugoslavije, koji je 1976. imao 16 godina.

Europsko prvenstvo 1976. igralo se na zagrebačkom Maksimiru i beogradskoj Marakani, ali u formatu Final Foura. Sudjelovale su Jugoslavija, Čehoslovačka, Nizozemska i Zapadna Njemačka. U Zagrebu se igralo polufinale Nizozemske i Čehoslovačke te utakmica za treće mjesto između domaćina Jugoslavije i Nizozemske. Mečeve na Maksimiru obilježila je kiša, a posebno veliki potop bio je tijekom polufinalne utakmice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.