Jakirović: Ne znam što će biti s Petkovićem

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO je danas krenuo s pripremama za novu sezonu. Sergej Jakirović okupio je momčad u Maksimiru gdje će trenirati ovaj tjedan, a nakon toga Dinamo odlazi u Austriju, gdje će odraditi glavni dio priprema. SuperSport HNL za Dinamo počinje 3. kolovoza utakmicom protiv Istre, a play-off Lige prvaka je krajem kolovoza. Evo što je na konferenciji za novinare uoči priprema rekao Dinamov trener.

"Nadam se da sam vam nedostajao... Svi smo se odmorili i fizički i mentalno, ne sjećam se kad je bila ovakva pauza. U subotu smo napravili prozivku i inicijalna testiranja, dečki su došli u dobrom stanju i nadam se da ćemo napraviti sve potrebno u ovih pet tjedana.

Prvih par treninga je bilo odlično, radit ćemo sad na podizanju funkcionalnih sposobnosti. U Austriji su planovi tri prijateljske utakmice s CSKA-om 1948 iz Sofije, Bešiktašem i Krivbasom, nakon čega se vraćamo u Zagreb. Imat ćemo generalku, iako ne volim tu riječ, sa Šahtarom i tražimo još jednog protivnika za utakmicu 23. srpnja", rekao je u uvodu.

Kako ste generalno, jesu se slegli dojmovi od prošle sezone?

Odlično sam. Sve je lakše kad ostvariš sve ciljeve. Prvi put smo osigurali Europsku ligu, imamo sigurnih deset utakmica u Europi, a potencijalno i Ligu prvaka, što je jako dobar izazov za nas. Moramo napraviti sve da pokušamo ući u Ligu prvaka. 

Zahvalio bih se navijačima, koji su nas bodrili cijelu sezonu i ono na kraju na Trgu je bilo fantastično, nevjerojatna podrška. Volio bih da na valu toga nastavimo u novoj sezoni i tako će nam svima biti lakše.

Dolazi li Pjaca?

Aktivni smo na tržištu i radimo puno, ali radimo u tišini. Radimo planski, pregovaramo i nekad ne ovisi sve o nama. Stalno smo u kontaktu s Markom Marićem, a što se Pjace tiče, s njim smo u pregovorima i čekamo.

Igrači koji su otišli?

Svi oni koji su otišli su nam puno pomogli. S onima koji su bili na posudbi smo pregovarali, ali nismo uspjeli naći zajednički jezik. To je to.

Kako su vam izgledali Dinamovi igrači na Euru?

Solidno. Možemo sad svi reći da je bila katastrofa na Euru, nažalost nismo uspjeli proći grupu. Nevjerojatno je što su ti momci napravili u šest godina, ovaj put nije išlo.

Pripreme će biti otvorene za navijače?

Mislim da će utakmice u Austriji biti otvorene za navijače, barem utakmica s Bešiktašem. 

Kako komentirate dolazak Gattusa u Hajduk?

To je jako dobra reklama za naš nogomet i našu ligu. Veselimo se međusobnim dvobojima pa ćemo vidjeti kako će to proći.

Na popisu za pripreme su i Bulat i Šutalo, oni ne odlaze?

Vidjet ćemo. Pregovara se, pojavila se prilika za obojicu da probaju novi nivo, a i klub to vidi kao šansu da plasira igrače u još bolju ligu.

Kakva je situacija oko Šotičeka?

Spominje se puno imena, nekad i od vas saznam tko dolazi u Dinamo. Znam da vam je ovaj period dosadan. Sreća da je Euro pa da se i o tome priča. 

Je li vam pritisak činjenica da ste jako blizu Lige prvaka?

Sjajna prilika, sve ćemo napraviti da to pokušamo ostvariti. Sigurno je prvi cilj, ali cilj je i da uđemo kvalitetno u prvenstvo. Da uđemo kako treba, ali naravno da nam je jako važno da pokušamo ući u Ligu prvaka.

Hoćete li uigravati neki novi sustav?

Profil igrača je taj koji imamo, ali ova ekipa bez problema može igrati u više sustava bilo s tri iza ili četiri iza. Ovisit će i o protivnicima, ali sigurno ćemo imati i plan A i plan B.

Gdje se najviše želite pojačati?

U svakoj liniji bismo voljeli po jednog igrača. Ovisi i tko će otići. U vezi nas ima dosta, postoji opcija da netko ode i dođe. Na krilima smo izgubili Vidovića i Kaneka, koji su nam puno donijeli. Ne znamo hoće li Petković ostati ili otići, a trebat će nešto i u obrani.

Par riječi o Ivanu Filipoviću?

Vodio sam ga u Sesvetama prije šest godina. Istekao mu je ugovor u Parisu i to nam je bio okidač da ga dovedemo jer želimo imati dobru konkurenciju golmana i da imamo kvalitetno rješenje ako se netko, ne daj bože, ozlijedi.

Kako gledate na najave iz Hajduka?

Kao i na dolazak kolege Gattusa. To je jako dobro za našu ligu, ali mi smo koncentrirani na sebe i svjesni smo da će se konkurencija pojačati. Vidjet ćemo kad se to dogodi, ali pohvalno za našu ligu u smislu reklame.

Torrente i Gnezda Čerin?

Sve je u zraku. Za Gnezdu Čerina je poslana jedna ponuda, ali Slovenci dobro igraju na Euru i može doći do promjena. O tom - potom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.