Uređaj je pratio Ronaldove otkucaje srca protiv Slovenije. Evo rezultata

Foto: Profimedia

OTKUCAJI srca Cristiana Ronalda bili su na najnižoj točki tijekom utakmice osmine finala Eura protiv Slovenije u onom trenutku kada je išao pucati jedanaesterac nakon produžetaka. Otkrila su to mjerenja uređaja koji je portugalski napadač nosio tijekom susreta.

Portugal je, podsjetimo, izborio četvrtfinale Europskog prvenstva boljim izvođenjem jedanaesteraca od Slovenije. Osnovni dio utakmice i njezin produžetak prošli su bez postignutih golova, a u seriji raspucavanja s bijele točke Portugal je imao trojicu preciznih izvođača i Dioga Costu na golu, koji je zaustavio tri lopte koje su puknuli Josip Iličić, Jure Balkovec i Benjamin Verbič.

Smireno je pucao penal u raspucavanju

Sve je možda moglo biti i ranije gotovo da je Ronaldo u 115. minuti uspio zabiti penal, no na njegov dobar pokušaj još je boljom reakcijom odgovorio Jan Oblak i sačuvao je postojećih 0:0. U drugom Ronaldovom pokušaju to nije uspio napraviti. A koliko je Ronaldo bio miran, otkrivaju zabilježeni podaci pulsa.

Srce mu je u tim trenucima imalo oko 100 otkucaja u minuti, puno manje nego, primjerice, kad je Bruno Fernandes pogodio za 2:0 (oko 125 otkucaja u minuti). U trenucima kad je loptu kod izvođenja trećeg penala imao Bernardo Silva i kad je osigurao prolazak Portugala u četvrtfinale Eura, otkucaji su mu premašivali brojku 170.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.