Jakirović o Dinamovom povratniku: Da nije bio ozlijeđen, ne bi došao kod nas

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

DINAMO je u prvoj pripremnoj utakmici u austrijskom Bad Radkersburgu deklasirao CSKA 1948 iz Sofije 6:2. Nakon prvog poluvremena, u kojem je Dinamo igrao s prvotimcima, bilo je 1:1, a za Dinamo je strijelac bio Sandro Kulenović iz slobodnjaka. No, Dinamovi klinci su u drugom poluvremenu odigrali odlično, a zabili su Leon Jakirović, Marko Rog, Noa Mikić i Fran Horvat, a Bugari su si zabili i autogol. Konačnih 6:2 postavio je Piščević u nadoknadi nakon pogreške Ivana Filipovića.

Jakirović nije previše zadovoljan

Dinamov trener Sergej Jakirović nije bio pretjerano zadovoljan nakon pobjede: "U prvom poluvremenu je bilo ekstremno teško. Bile su teške noge, što je sasvim dovoljno. Nezadovoljan sam time što smo lako trošili posjed, napravili smo nekoliko kardinalnih grešaka, Zagorac nas je spasio.

Kulenović je zabio lijep gol, ali, da, vidjelo se da smo teški. Puno je bilo lakše u drugom poluvremenu, stvorili smo mnogo prilika, zabili pet lijepih golova. Mladost je skrenula pažnju na sebe, što je za klub poput Dinama uvijek jako, jako dobro. Ovi klinci su sigurno budućnost Dinama, drago mi je kako se razvijaju."

Marko Rog se potpuno oporavio od ozljede te odigrao kvalitetnu utakmicu: "Što kazati o njemu? Da nije bio ozlijeđen, vjerojatno nikad ne bi došao u Dinamo", rekao je Jakirović te dodao kako mora počastiti momčad jer je njegov sin Leon zabio prvijenac za Modre.

Rog je i dalje rekordna kupovina Dinama

Iskusni veznjak Rog se vratio u Dinamo prošlog proljeća nakon serije teških ozljeda. Bivši hrvatski reprezentativac u karijeri je igrao za Varaždin, Split, Napoli, Sevillu i Cagliari, a od veljače je na posudbi iz talijanskog Cagliarija. Ovo mu je drugi mandat u Dinamu jer je od 2015. do 2017. bio član zagrebačkog kluba, koji ga je za pet milijuna eura kupio od Splita. Rog je i dalje najskuplja Dinamova kupovina u povijesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.