Jurić nakon debija s Romom: Igrači su bili jako iskreni kada sam došao. Bili su tužni

Foto: EPA

IVAN JURIĆ je kao trener Rome debitirao domaćom pobjedom 3:0 protiv Udinesea u petom kolu Serie A. Prva je to pobjeda za rimski klub u aktualnoj sezoni te se njom popeo na deveto mjesto sa šest osvojenih bodova, dok je Udineseu pak ovo bio prvi poraz. Dosad je imao tri pobjede i remi.

Jurićev sastav poveo je u 19. minuti, kada je Artem Dovbik izvrsnim udarcem na asistenciju Stephana El Shaarawyja matirao gostujućeg vratara Maduku Okoyea. Na 2:0 povisio je Paulo Dybala iz jedanaesterca u 49. minuti, da bi konačnih 3:0 postavio Tommaso Baldanzi nakon lijepe kombinacije s Dovbikom. Baldanzija je Jurić uveo u igru samo minutu prije toga.

Jurić: Kada sam stigao, igrači su bili jako iskreni prema meni, bili su tužni zbog toga što je Daniele De Rossi smijenjen

"Kada sam stigao, igrači su bili jako iskreni prema meni, bili su tužni zbog toga što je Daniele De Rossi smijenjen. Cijenim to jer ponekad igrači to ne znaju sakriti, ali moglo se vidjeti koliko su bili tužni. Dali su sve od sebe, ali svejedno nisu ostvarili dobre rezultate.

Dobro smo radili proteklih dana. Postoje koncepti koje mogu promijeniti bez velikih problema. Čak bi i igrači kojima su se rugali mogli promijeniti raspoloženje. Dečki su zbilja razočarani zbog otkaza De Rossiju i sada sve žele dati za Romu", rekao je Jurić za Sky Sport Italiju, prenosi Football Italia.

Dobio je ugovor do kraja sezone

Jurić je dobio ugovor do kraja sezone, koji će biti produljen ako se Roma plasira u Ligu prvaka. "Vidjet ćemo koliko ćemo izdržati. Početna reakcija je bila odlična. Mislim da je ova momčad sposobna igrati po ovom stilu nogometa. Puno je novih igrača koji moraju pohvatati konce.

Tražim zadatke koje neki odmah razumiju, dok je drugima potrebno vrijeme, to je normalno. Tražim pritisak, agresiju, kontrolu utakmice i brzo odigravanje lopte. Ovo je tek prva utakmica. Vidjet ćemo što će se događati u iduća dva tjedna", dodao je Jurić, kojem je Roma najveći posao u trenerskoj karijeri, dok je ranije vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.