Englezi o Gvardiolu: Utišao je zvijezdu od 140 milijuna eura

Foto: EPA

U NAJVEĆEM engleskom derbiju proteklog vikenda Manchester City i Arsenal remizirali su 2:2 u utakmici petog kola Premier lige. City je poveo desetim ovosezonskim golom Erlinga Haalanda u devetoj minuti, no Arsenal je preokrenuo u prvom poluvremenu golovima Riccarda Calafiorija i Gabriela Magalhaesa.

Uz rezultatski preokret, Cityju se ozlijedio i možda najvažniji igrač ekipe Rodri, kojeg je u 21. minuti zamijenio Mato Kovačić. Krajem prvog dijela situacija se opet okrenula u Cityjevu korist. Leandro Trossard dobio je drugi žuti karton jer je nabio loptu nakon sučevog zvižduka i ekipa Pepa Guardiole imala je brojčanu prednost nad izabranicima Mikela Artete cijelo drugo poluvrijeme.

Kovačić sudjelovao kod izjednačujućeg gola

Drugo poluvrijeme Arsenal nije imao nikakvih ambicija napasti, već je samo čuvao vodstvo. Momčad Mikela Artete stajala je s devet igrača u niskom bloku dok je City nizao napade i imao ogroman posjed. 

Pogodak je stigao tek u osmoj minuti sudačke nadoknade drugog dijela. Kovačić je pucao u blok s 15 metara, a na odbijenu je loptu naletio Stones i poslao je u mrežu za konačnih 2:2. Drugi hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odradio je cijelu utakmicu za City.

Grafika: Sofascore

Utišao zvijezdu od 140 milijuna eura

Njegov nastup hvale engleski mediji, koji ističu da je Gvardiol odradio sjajan posao čuvajući Bukaya Saku, zvijezdu Arsenala, čija je vrijednost procijenjena na 140 milijuna eura prema Transfermarktu i koji je protekle dvije sezone proglašavan engleskim igračem godine.

Manchester Evening News piše: "Dobro se gurao u vezni red kao dodatni igrač, ali nije imao sreće što nije uspio zabiti Rayi. Saki nije dopustio gotovo ništa cijelo poslijepodne." Ugledni portal Goal dodaje: "Utišao je Saku u prvom poluvremenu i natjerao Rayu na sjajnu obranu u drugom dijelu utakmice." City je ovim bodom ostao prvi s 13 bodova, dok je Arsenal na četvrtom mjestu s 11 bodova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.