Više puta su ga povezivali s Hajdukom. Sad je preuzeo Australiju

Foto: EPA

BIVŠI australski nogometni reprezentativac Tony Popović (51) imenovan je novim izbornikom Australije, u kojoj će zamijeniti Grahama Arnolda, smijenjenog s pozicije zbog loših rezultata u utrci za Svjetsko prvenstvo 2026.

Australski Hrvat, kojeg su u prošlosti, pa i ove godine povezivali s dolaskom u Hajduk, ima zadatak popraviti stanje u skupini C kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, u kojoj je Australija pretposljednja nakon dva kola. Australski nogometaši ovog su mjeseca izgubili od Bahreina (0:1) i odigrali neriješeno u Indoneziji (0:0). Samo prva dva mjesta u skupini vode na Svjetsko prvenstvo u Sjevernoj Americi.

"Idealan kandidat"

Popović, pobjednik Azijske lige prvaka s Western Sydney Wanderersima 2014., bio je "idealan kandidat" da naslijedi Grahama Arnolda (61), koji je na toj poziciji bio od 2018., izjavio je šef australskog nogometa James Johnson. "Njegovo međunarodno iskustvo, posebno na azijskom kontinentu, i kao igrača i kao trenera, dodatno povećava njegovu sposobnost da vodi Australiju na međunarodnoj sceni", dodao je Johnson.

Tijekom igračke karijere nosio je dres Sydney Uniteda, Hiroshime, Crystal Palacea i Al-Arabija, dok je od 2008. godine trener. Kao pomoćnik radio je u Sydneyju i Crystal Palaceu, a potom je bio glavni trener Western Sydneyja, Karabükspora, Perth Gloryja, Xanthija i Melbourne Cityja. S Western Sydneyjem osvojio je Azijsku ligu prvaka 2014. U dresu australske reprezentacije ima 58 nastupa.

"Bez sumnje sam ponosan i potpuno svjestan težine odgovornosti", rekao je Popović nakon preuzimanja izborničke pozicije. Australiju u borbi za Svjetsko prvenstvo 10. listopada očekuje utakmica s Kinom, a pet dana kasnije gostovanje u Japanu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.