VIDEO Kaos u Beču. Na terenu leže onesviješteni ljudi, tuku se i gađaju bakljama

Screenshot: X

U BEČKOM derbiju između Rapida i Austrije Beč zabio je i hrvatski nogometaš Dion Drena Beljo. Nekadašnji centarfor Cibalije, Istre i Osijeka pogodio je u 23. minuti za vodstvo Rapida. U nastavku utakmice za Austriju Beč izjednačio je Andreas Gruber, a gol za pobjedu Rapida zabio je kapetan Matthias Seidl za konačnih 2:1.

Međutim sva nogometna događanja ostala su u sjeni onoga što se na terenu dogodilo nakon posljednjeg sudačkog zvižduka. Navijači Rapida upali su na teren i krenuli prema suprotnoj tribini s navijačima Austrije koju su najprije zasuli bakljama i projektilima vatrometa.

Gosti se nisu povukli, već su i oni upali na teren nakon čega je uslijedila masovna makljaža. Moglo se vidjeti kako na terenu leže onesviještena tijela, a pukom srećom nije bilo najtragičnijih ishoda. Nakon intervencije policije navijači su se povukli. Nerede pogledajte OVDJE.

Loša reakcija policije

Austrijski mediji pišu kako su neredi počeli jer su navijači Austrije iz gostujućeg sektora bakljama krenuli gađati nenavijačku tribinu Rapida na kojoj je bio veći broj žena, djece i "običnih" navijača.

To je razbjesnilo domaće navijače koji su zbog toga upali na teren kako bi se obračunali s gostima. List Kronen Zeitung piše i kako je reakcija policije bila vrlo loša i zakašnjela. Na dolazak interventnih policajaca čekalo se nekoliko minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.