Kultni njemački klub prodaje stadion navijačima kako bi se spasio bankrota

Foto: EPA

SCHALKE 04 prije tri godine ispao je iz Bundeslige, a sada se bori za ostanak u drugoj ligi. Trenutno je momčad iz Gelsenkirchena na 13. mjestu. Klub je i u velikim financijskim problemima. Nijemci pišu kako je Schalke u minusu od 168 milijuna eura. Uprava pokušava prikupiti novac pa u priču nastoji uključiti i navijače. Naime, klub je ponudio navijačima dionice stadiona Veltins Arena u Gelsenkirchenu.

Poznata je i cijena

Čelnici žele prodajom stadiona sanirati dugovanja. Službenim priopćenjem najavljeno kako kreće prodaja dionica stadiona. Prvo će biti osnovano udruženje za tu svrhu, a cijena po dionici trebala bi biti manja od 750 eura. Schalkeov predsjednik Matthias Tillmann objasnio je kako će udruga kupiti dionice stadiona, a njome će i dalje upravljati klub.

Bild: Prosjački pohod

Bild je ovaj potez Schalkea nazvao početkom prosjačkog pohoda. Za mjesec dana bi ovaj projekt trebao započeti, a u klubu očekuju kako će ih to sve skupa spasiti. Schalke je pet puta bio prvak Njemačke, posljednji put 1958. godine. Posljednji trofej osvojio je 2011., bio je to Kup Njemačke. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.