Sahiti o Gattusovim treninzima: Prošao sam puno priprema, ali ove njegove...

Foto: Profimedia

EMIR SAHITI (25) otišao je 31. kolovoza iz Hajduka i postao novi igrač njemačkog drugoligaša HSV-a. Transfer je vrijedan 1.2 milijuna eura, od čega 20 posto pripada njegovom bivšem klubu Rabotničkom iz Sjeverne Makedonije. Hajduk dobiva i pravo na 15-20 posto iznosa budućeg Sahitijevog transfera.

Otkako je 2018. godine došao u Hajduk, Sahiti je za prvu momčad odigrao 121 utakmicu, zabio 18 i asistirao za 16 pogodaka te dvaput osvojio SuperSport Hrvatski kup. Ugovor sa Splićanima trajao mu je do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 2.3 milijuna eura.

Sahiti je dosad upisao tri nastupa za HSV i 91 odigranu minutu. U razgovoru za Dalmatinski portal Sahiti je rekao: "Nisam forsirao ništa. Rekao sam ako dođe ponuda koja zadovoljava Hajduk da ću otići. Da sam i ovog ljeta ostao u Hajduku ne bih bio nesretan."

Govorio o Gattusovim treninzima

"Kad sam pogledao video oproštaja, plakao sam kao dijete tri dana. U šest godina sam prošao dobre i loše stvari, poraze i pobjede. Sa suigračima sam imao top odnos. Osjećao sam se kao doma. Neću nikad zaboraviti klub, suigrače. Nije malo negdje provesti šest godina."

Ispričao je kako mu je bilo pod trenerom Gennarom Gattusom: "Prošao sam puno trenera, ali pripreme koje su odrađene ovog ljeta nikad nisu bile teže. Znao sam da ćemo biti spremni, 200 posto. Odrađeno je sve na maksimumu. S njim sam naučio puno stvari, pričao je sa mnom prije utakmice, govorio mi da mogu driblati. Top čovjek i trener, svi znaju koja je legenda. Imali smo odličan odnos. Svaki dan na treningu sam uživao. Hajduk je veliki klub, očekivanja su uvijek velika."

Otkrio je i što najviše pamti iz Hajduka. "Kad smo osvojili prvi kup. Sjećam se kao danas, utakmica protiv Rijeke, slavlje na Rivi, navijači su bili sretni i zadovoljni s nama. To neću nikad zaboraviti, a ni gol protiv Dinama na Poljudu (1:0). To mi je posebno."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.