Legenda La Lige ide u zatvor na devet mjeseci

Foto: EPA

FRANCISCO JAVIER DE PEDRO (50) nekoć je bio važan igrač Real Sociedada. Nekadašnji veznjak igrao je za baskijski klub od 1989. do 2004. godine te postao jedan od najboljih španjolskih veznjaka. Za Španjolsku je odigrao 12 utakmica i zabio tri gola, a umirovio se kao igrač niželigaša Burgosa. De Pedro se nije baš najbolje snašao u životu nakon profesionalne nogometna karijere.

Radi kao roštiljar

De Pedro je od jučer u zatvoru Martutene u Guipúzcoi, gdje služi devetomjesečnu kaznu zbog obiteljskog nasilja. Jučer ga je uhitila policija na radnom mjestu, u gostionici u kojoj je radio kao roštiljar. Sud u San Sebastianu izdao je nalog za njegovo uhićenje i pretres prostorija kojima se koristi nakon pravomoćne presude za zlostavljanje ženske osobe.

Problemi sa zakonom

Policija ga je pratila nekoliko tjedana jer je par puta mijenjao adresu kako bi izbjegao uhićenje. U ponedjeljak je protiv njega podnesena nova prijava, u kojoj još jedna žena tvrdi da ju je napao i ozlijedio.

Zbog agresivnog napada morala je na operaciju ruke. U srpnju 2010. De Pedro je osuđen na 51 dan društveno korisnog rada zbog prijetnje bivšoj partnerici, a 2018. uhićen je zbog napada na partnericu. Potom je pušten na uvjetnu slobodu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.