Lovac na talente analizirao Durdova. Nabrojio prednosti i detalj koji mora popraviti

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

KRILNI napadač Hajduka Bruno Durdov (16) posljednjih dana velika je tema hrvatskog nogometa, a sada o njemu piše i lovac na talente Jacek Kulig. Uz osnovne podatke i ovosezonsku statistiku naveo je jače elemente i one koje Durdov još treba popraviti. "Fantastičan početak profesionalne karijere za 16-godišnjeg krilnog igrača Hajduka. Budućnost hrvatskog nogometa", napisao je Kulig na X-u.

Prema Kuligu, Durdovljeve prednosti su: brzina, dribling, tehnika, kontrola lopte, hrabrost, atletičnost, završnica, kretanje bez lopte, prekidi, ubačaji i radna etika. S druge strane, skaut smatra da mladi hrvatski nogometaš mora češće donositi dobre odluke u posljednjoj trećini terena.

Opisao je i da je Durdov igrač koji voli sa suprotnom nogom ulaziti u sredinu terena te vjeruje da mu zbog tjelesne mase u budućnosti atletičnost može biti velika prednost. Smatra da je brz i okretan, voli ulaziti u kazneni prostor, pokazivati individualnu kvalitetu kroz dribling i udarac, a opasan je i u kontranapadima zbog ubrzanja.

Kulig ga nadalje hvali opisivanjem da se natprosječno dobro kreće i ima instinkt po pitanju postizanja pogodaka. Dobar je, misli skaut, u odigravanju srednje dugih lopti s obje noge, ulaženju iz drugog plana, kontroli lopte, borbenosti, odlučnosti i predanosti u igranju obrane te spomenutom centaršutu.

Pozvan je u hrvatsku U-19 reprezentaciju

Trener splitskog kluba Gennaro Gattuso ukazao mu je povjerenje u dosadašnjoj sezoni i omogućio deset nastupa u kojima je zabio tri pogotka. S obzirom na sjajne nastupe na profesionalnoj razini, iako još nije ni punoljetan, povuklo se pitanje je li Durdov trebao dobiti poziv izbornika hrvatske U-21 reprezentacije Ivice Olića. 

"Ne sumnjam da će jednom doći k nama, pa i u A reprezentaciju. Radujemo se svakom mladom igraču. Pred njim je da nastavi raditi ovako, težak je to put, ništa ne ide preko noći. Dosad je odradio par utakmica. Iz mog iskustva, rekao bih da mu se ne smije stavljati teret A i U-21 reprezentacije. Nastavi li ovako igrati, dobit će pozive", rekao je Olić uoči utakmica mlade reprezentacije Hrvatske s Andorom i Grčkom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Durdov je na kraju pozvan u hrvatsku U-19 reprezentaciju, s kojom će pod vodstvom izbornika Siniše Oreščanina igrati na međunarodnom prijateljskom turniru u Poreču. Uz Hrvatsku će nastupiti reprezentacije Meksika, Republike Irske i Grčke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.