Jurić odradio pet utakmica i Roma već razmišlja o ekspresnom povratku De Rossija?

Foto: EPA

IVAN JURIĆ (49) sredinom rujna naslijedio je smijenjenog Danielea de Rossija te postao trener Rome. Hrvatski stručnjak u dosadašnjih pet susreta ostvario je pobjede nad Udineseom (3:0) i Venezijom (2:1), remizirao s Athletic Bilbaom (1:1) i Monzom (1:1) te izgubio od švedskog Elfsborga (1:0) u Europa ligi.

Iako je tek došao u rimski klub i s njim potpisao ugovor do kraja sezone, koji će biti automatski produljen ako se plasira u glavnu fazu Lige prvaka, Corriere dello Sport je protekli tjedan pisao da mu prijeti rani otkaz. Talijanski medij tvrdio je da vodstvo Rome nije bilo zadovoljno igrom protiv Venezije i Elfsborga, pa su se pojavile sumnje u hrvatskog trenera. Čak se spominje i ekspresni povratak klupske legende De Rossija.

Međutim, prema novim informacijama La Repubblice, situacija se barem privremeno okrenula. "Roma i De Rossi nisu prekinuli, samo su se distancirali, ali 'treći kotač' Ivan Jurić nije ugrožen, klub mu je ukazao povjerenje", prenosi Tuttomercato.

"De Rossi je razmišljao o povratku u Romu, učinio bi to, ali ne odmah. Tko bi se vratio bez moljenja nakon što je izbačen? U konačnici, Romi slijede komplicirane utakmice s Interom (20. listopada) i Fiorentinom (27. listopada). No Roma ozbiljno razmišlja o tome", piše La Repubblica o potencijalnom povratku De Rossija, koji bi značio Jurićev odlazak.

Corriere dello Sport je u spomenutom tekstu objasnio da se Jurić u ovakvoj situaciji nalazi zato što je u Romi "kaos na svim razinama, iz kojeg klub još nije pronašao izlaz".

Novi igrači čekaju na debi, Hummels objavio što dotad radi u Rimu

U prilog kaotičnom stanju u talijanskom velikanu idu informacije insajdera Nicole Schire. Talijanski novinar pisao je o švedskom lijevom bočnom Samuelu Dahlu (21), koji je ljetos stigao iz Djurgardena za 4.3 milijuna eura plus deset posto od iduće prodaje.

Dahl još nije odigrao ni minutu za prvu momčad, već je nastupio za U-20 sastav, a De Rossi je krajem kolovoza izjavio da nije znao za njega, pa je Schira zaključio kako je doveden kao želja donedavne izvršne direktorice Line Souloukou i tehničkog direktora Florenta Ghisolfija.

U međuvremenu je i jedna od najvećih zvijezda Rome Mats Hummels pristigao ovog ljeta kao slobodan igrač, na Instagramu je objavio niz fotografija i poručio da također čeka debi.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.