Medij iz BiH: Lovren je novi nogometni parazit. Ni za što će uzeti 4 mil. eura

Foto: Profimedia

DEJAN LOVREN (35) vratio se prošle zime u Lyon, s kojim ima ugovor do ljeta iduće godine. No, klub više ne računa na njega. Htjeli su ga se Francuzi riješiti ovoga ljeta, ali nisu uspjeli. Usprkos tome, nisu ga vratili u momčad, a nisu ga prijavili ni za europske utakmice. L'Equipe je u više navrata pisao da je otpisan, a sada je svoje viđenje te situacije dao i Sportsport.ba, najveći sportski portal u BiH.

"Dejan Lovren je novi nogometni parazit, ni za šta će uzeti četiri milijuna eura!" žestok je naslov na ovom bh. mediju, a u tekstu se detaljnije piše o Lovrenu. "Teško je reći gdje su stvari krenule po zlu za iskusnog Hrvata, posljednju utakmicu je odigrao još u siječnju ove godine, ali je svejedno odlučio ostati. Vjerojatni razlog ostanka je i visoka plaća koju prima", navode i dodaju:

"Spominje se cifra od 400.000 eura mjesečno, čime je treći najplaćeniji igrač ekipe. Tako će Lovren u narednih desetak mjeseci od Lyona zaraditi četiri milijuna eura, što se navijačima uopće neće dopasti, ali drugog načina nema. Hrvat nije jedini 'nogometni parazit' među Lavovima, pošto je isti slučaj i s iskusnim golmanom Anthonyjem Lopesom, koji također nije prijavljen za Europa ligu te je odbio otići tijekom ljeta."

Treći najplaćeniji u klubu i među 30 najplaćenijih u ligi, a odavno je otpisan

Lyon se već dugo pokušava riješiti Lovrena, koji prošle sezone nije igrao, a prije ove nije ni odveden na pripreme. Klub je prije toga pokušao s Lovrenom raskinuti ugovor jer ga plaća mjesečno čak 400 tisuća eura. L'Equipe je početkom godine otkrio da je Lovren treći najplaćeniji igrač Lyona.

Samo dvojica plaćena su više od njega, Alexandre Lacazette i Nemanja Matić, koji mjesečno zarađuju po 500 tisuća eura. Slijede Lovren i Tolisso s po 400 tisuća eura. Lovren je tako među 30 najplaćenijih nogometaša jedne od najjačih svjetskih liga. 

Prvi put je Lovren u Lyon stigao 2010. godine iz Dinama uz odštetu od 9 milijuna eura. Zadržao se tad tri i pol godine, dok ga nije kupio Southampton za 10 milijuna eura. Ukupno je za Lyon odigrao 134 utakmice te zabio četiri gola. U Lyon se vratio početkom prošle godine iz ruskog Zenita. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.