Mike Tyson otkrio protiv koga bi se bojao boriti: Nitko nema šanse protiv njega

Foto: EPA, Profimedia

MIKEA TYSONA (58) smatra se jednim od najboljih teškaša i najrazornijih udarača u povijesti boksa. Legendarni Iron Mike svojih prvih 19 borbi dobio je nokautom, od čega 12 u prvoj rundi. Sa samo 20 godina postao je najmlađi teškaški prvak u povijesti i taj rekord drži i danas.

Na vrhuncu karijere bio je od 1987. do 1990. godine, kad je držao naslov svjetskog prvaka. Tyson se danas bavi showbusinessom, od glume u filmovima do organiziranja ekshibicijskih mečeva. U jednom takvom idućeg mjeseca trebao bi odmjeriti snage s youtuberom Jakeom Paulom.

Uoči te borbe u razgovoru za ES News rekao je da bi se čak i on bojao borbe s Davidom Benavidezom (27). Tyson smatra da je Benavidez jako podcijenjen. "I ja bih se bojao boriti s njim da sam u njegovoj kategoriji. Nitko nema šanse protiv njega", uvjeren je Tyson.

Benavidez ima 29 pobjeda, od kojih 24 nokautom

Benavidez je američki profesionalni boksač, sin Meksikanca i Ekvadorke rođen u Phoenixu, s omjerom 29-0, od čega su 24 nokauta. Dvaput je između 2017. i 2020. bio WBC-ov prvak u supersrednjoj kategoriji. Prvi naslov svjetskog prvaka osvojio je s 20 godina, osam mjeseci, tri tjedna i jednim danom, čime je rekorder kao najmlađi prvak u povijesti supersrednje kategorije. 

Godine 2018. bio je pozitivan na kokain, pa je prvi put izgubio pojas. Vratio ga je godinu kasnije, a 2020. drugi put ga izgubio zbog prevelike kilaže. U međuvremenu se prebacio u polutešku kategoriju. Jednoglasnom odlukom sudaca u prvom meču pobijedio je Oleksandra Gvozdika te stekao status privremenog prvaka, pa ga očekuje borba i za apsolutnu titulu. Nadimak mu je Meksičko čudovište.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.