Penal je za Real iako je Endrick srušen izvan kaznenog prostora. Kako to?

Screenshot: Twitter

REAL je na svom terenu pobijedio Espanyol 4:1 u šestom kolu La Lige. Četvrti gol postigao je u zadnjoj minuti iz penala, a intrigantno je kako je došlo do tog kaznenog udarca za Real. Endrick je po desnoj strani prošao Carlosa Romera iako ga je suparnički bek cijelo vrijeme gurao i hvatao. Mladi Realov napadač odlio je svim njegovim nasrtajima, ali nije mogao onom metar prije kaznenog prostora, kada ga je Romero srušio s obje ruke.

Evidentno je bilo da je branič Espanyola to napravio izvan kaznenog prostora, kao i da je Endrick tamo pao. Ipak, sudac Jose Luis Munuera Montero pokazao je na bijelu točku, penal za Real. Umjesno je pitanje zašto, ako je jasno da je Endrick srušen izvan kaznenog prostora, a to su suca pitali i igrači Espanyola. Odgovor i objašnjenje daje popis zakona nogometne igre: "Ako branič počne držati napadača izvan kaznenog prostora i nastavi to raditi unutar njega, sudac mora dosuditi penal."

I doista, pažljivije gledanje usporene snimke pokazuje da je Romero predugo držao Endricka. Točnije, da je s tim nastavio i nakon što je bilo jasno da će mu suparnik pasti izvan kaznenog prostora. Tako je s držanjem Realovog napadača nastavio i kada je ovaj bio na crti kaznenog prostora. Ona se smatra dijelom 16-erca. 

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.