Modrić nikada nije odigrao ovako za Hrvatsku. Pogledajte mu brojke

Foto: Profimedia

LUKA MODRIĆ je par sati prije 39. rođendana odigrao gotovo perfektnu utakmicu za Hrvatsku. Kapetan ju je odveo do pobjede u Ligi nacija 1:0 protiv Poljske u Osijeku velemajstorskim golom iz slobodnog udarca, koji možete pogledati OVDJE, ali i općenito sjajnom igrom.

Njegove brojke na toj utakmici su fantastične. Iako je u poodmakloj dobi, izdržao je na najvišoj razini svih 90 minuta. Imao je samo jedan neuspješan dribling od četiri pokušaja, svih pet dugih lopti je isporučio. Dok njegov sjajan kreativni doprinos nije neobičan, protiv Poljske je oduševio i u defenzivi te destrukciji. Oduzeo je čak šest lopti, dok je kao pobjednik izašao iz 10 od 15 duela.

Partija za 9.4. Pogledajte Modrićeve nestvarne brojke par sati prije 39. rođendana

Grafika: Sofascore

Heat map daje još jedan dokaz Modrićeve velike predstave. Grafički prikaz njegovog kretanja po terenu pokazuje da je preorao cijeli travnjak Opus Arene. Za sve navedeno zaslužio je ocjenu 9.4 od Sofascorea. 

Modrić je samo dva puta dobio višu ocjenu, ali nijednom igrajući za Hrvatsku

Kakav je meč ovom zgodom odigrao Modrić pokazuje i to što je na navedenoj platformi, specijaliziranoj za sportsku statistiku i analitiku, do sada samo dva puta dobio višu ocjenu od ove. Igrajući za Real protiv Levantea u pobjedi 6:0 u svibnju 2022. zaslužio je 9.5, a u ožujku ove godine je za učinak u pobjedi Reala protiv Celte dobio 9.7.

Sofascore detaljno Modrića prati u La Ligi od 2015./2016., u Ligi prvaka sve što je igrao te za Hrvatsku sva velika natjecanja kompletna. Što se tiče kvalifikacija za velika natjecanja, prati ga od 2017. Modrić dakle prema ovom izvoru i tumačenju dosad nije odigrao ovako fenomenalno za Hrvatsku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.