Evo tko je donio hrvatsku šahovnicu na kultnu utrku Formule 1

Foto: Profimedia

VOZAČ iz Monaca Charles Leclerc izašao je kao pobjednik Velike nagrade Italije, utrke Svjetskog prvenstva Formule 1 koja se vozila u Monzi, nakon lukave i pobjedničke odluke svoje momčadi. Ferrari se odlučio, za razliku od ostalih konkurenata, na samo jedan odlazak u boks tijekom utrke, što se na kraju pokazalo kao dobitna kombinacija. Da je utrka potrajala još nekoliko krugova, vjerojatno Leclerc ne bi zadržao vodstvo, ali u ovakvom scenariju je ipak proslavio pobjedu.

Posljednji put je Ferrari u Monzi pobijedio 2019. godine, a i tada je slavljenik bio 26-godišnji Leclerc, koji je ove nedjelje proslavio sedmu pobjedu u karijeri. Iza Leclerca se pozicionirao dvojac iz McLarena, drugi je bio Australac Oscar Piastri, a treći Britanac Lando Norris, koji je trenutačno glavni konkurent Maxu Verstappenu u ukupnom redoslijedu Svjetskog prvenstva.

Četvrto mjesto zauzeo je drugi vozač Ferrarija, Španjolac Carlos Sainz, koji ipak nije izdržao nalet McLarenovog dvojca. Peti je bio Lewis Hamilton, a šesti Max Verstappen, koji je zadržao vodstvo u ukupnom redoslijedu i trenutačno ima 62 boda više od Norrisa.

Verstappen vodi u ukupnom poretku

Kada se Leclerc sa šampanjcem uspeo na postolje, u prvim redovima mogla se vidjeti i hrvatska šahovnica. Točnije, radilo se o zastavi Herceg-Bosne uz natpis Čapljina. Radi se o Ivici Periću iz Grabovine kraj Čapljine koji na kultnu utrku dolazi već četvrt stoljeća.

''Već 25 godina ne propuštam nijednu utrku VN Italije u Monzi, u što sam se zarekao kada sam se 1994. godine zatekao na onoj tragičnoj utrci kada je veliki Ayrton Senna izgubio život. Od tada sam bio na već 30 utrka uključujući i Imolu na VN San Marina'', rekao je u intervjuu za Autoklub.

U ukupnom redoslijedu tako aktualni svjetski prvak Verstappen trenutačno ima 303 boda, dok je drugi Norris na 241. Treće mjesto drži Leclerc s 217 bodova. U redoslijedu konstruktora sve je gušće na vrhu, pa tako vodeći Red Bull ima 446 bodova, dok drugi McLaren ima 438. Na trećem mjestu je Ferrari s 407 bodova

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.