Bellingham podržao suigrača: Samo budale zaboravljaju R

Foto: Profimedia

VEĆ NEKO vrijeme dio španjolskih medija u svojim izvještajima i najavama utakmica forsira kraticu BMV kojom dočarava snagu ofenzivnog reda svoje momčadi. Iza te skraćenice nalaze se Jude Bellingham, Kylian Mbappe i Vinicius Junior. Pritom se zaboravlja ili u stranu gura doprinos uspjesima koje s desne strane terena daje Rodrygo.

Smeta to i Brazilcu koji se nedavno na društvenim mrežama pojadao nakon što se njegovo ime nije našlo na popisu 30 igrača nominiranih za Zlatnu loptu. Objavio je tada kolaž sa šest fotografija na kojima drži trofeje osvojene s Realom, dok na jednoj kao da se čudi. Preko fotografija stavio je dva emotikona - jedan začuđeni, koji širi ruke, te drugi koji se smije i plače. 

Bellingham je na njegovoj strani

"Bio sam uzrujan, mislim da sam to zaslužio. Ne želim omalovažavati igrače koji su nominirani, ali mislim da sam se trebao naći među njih 30. Objavio sam podrugljivu poruku. Sada se više ne može puno reći, svi znaju da sam ogorčen. Podržali su me u reprezentaciji i Realu, ljudi su mi slali poruke", rekao je tom prilikom.

Smeta mu što često ispada i manje bitan od razvikanijih suigrača u momčadi, odnosno što za njegov inicijal nema mjesta u popularnoj kratici. Da to nije pravedno, smatra i velika zvijezda momčadi Jude Bellingham. To mu je i napisao na Instagramu, ispod objave Rodryga o jučerašnjoj utakmici. "Samo budale izostavljaju R", poručio mu je Englez.

Podsjetimo, Real je golovima Mbappea, Antonija Rüdigera i Endricka svladao Stuttgart 3:1. Sofascore je Rodrygu dao visoku ocjenu 8.0 za nastup, jednaku kao i Thibautu Courtoisu i Mbappeu. Nitko nije dobio višu.

Real ga je platio 45 milijuna eura

Rodrygo je profesionalnu karijeru započeo u brazilskom Santosu, za koji je odigrao 80 utakmica, zabio 17 pogodaka i asistirao za osam. Kada je imao 18 godina, Real ga je doveo u transferu vrijednom 45 milijuna eura i od tada je član madridske momčadi.

Prošle sezone upisao je 51 nastup, 17 pogodaka i devet asistencija pod trenerom Carlom Ancelottijem te s ostatkom momčadi osvojio Ligu prvaka, španjolsku La Ligu i španjolski superkup. Otkako je došao u Real, ukupno je osvojio 12 trofeja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.