Najbolji strijelac Eura promijenio klub. Oni će ga odmah dalje prodati?

Foto: EPA

NAKON odigrane grupne faze i četiri utakmice osmine finala Europskog prvenstva na prvom mjestu ljestvice strijelaca senzacionalno se nalazi Georges Mikautadze (23). Napadač gruzijske reprezentacije zabio je tri pogotka, po jedan u svakom kolu natjecanja po skupinama.

Osim njega, tri gola su zabili Jamal Musiala (Njemačka) i Ivan Schranz (Slovačka), ali je Gruzijac službeno vodeći strijelac jer uz tri gola ima i jednu asistenciju. Nakon poraza njegove reprezentacije 4:1 od Španjolske u osmini finala, na tom učinku će i ostati.

Ajax ga prodao za 13 milijuna eura

Njegov klub Ajax je danas objavio vijest da je Gruzijac prodan u Metz za 13 milijuna eura: "Ajax i Metz postigli su dogovor o transferu Georgesa Mikautadzea. Napadač je bio na posudbi u francuskom klubu posljednjih šest mjeseci, s opcijom otkupa uključenom u ugovor. Ova opcija je iskorištena, čime je transfer 23-godišnjeg napadača postao trajan. Ajax se dogovorio s francuskim klubom o transferu od 13 milijuna eura. Ugovor gruzijskog reprezentativca s Ajaxom bio je do 30. lipnja 2028. godine."

Međutim čini se da će ga Metz odmah prodati dalje. Njegove odlične izvedbe privukle su pažnju brojnih klubova, no prvi je reagirao Monaco. Fabrizio Romano piše da se francuski prvoligaš već dogovorio s Mikautadzeom, a sada je na redu dogovor s Metzom, Gruzijčevim novim klubom. Romano dodaje da Monaco želi sve riješiti prije kraja Eura kako bi preduhitrio druge klubove.

Metz ga prodao za 16 milijuna eura pa ga vratio za 13. Sad će opet zaraditi na njemu

Mikautadze je rođen u Francuskoj, a karijeru je započeo upravo u Metzu, koji ga je u ljeto 2023. prodao Ajaxu za 16 milijuna eura. Ipak, za Ajax je u prvom dijelu sezone odigrao samo devet utakmica pa se u siječnju vratio u Metz na posudbu.

U francuskom je prvenstvu tijekom ove godine Gruzijac odigrao 20 utakmica i u njima zabio 13 golova, a Metz je uspio dogovoriti otkup ugovora s Ajaxom za 13 milijuna eura, dakle za tri milijuna manje od iznosa za koji ga je nepunih pet mjeseci ranije prodao.

Dobar učinak Mikautedzea nije pomogao Metzu da ostane u Ligue 1 pa će sada napustiti klub, koji će na njemu zaraditi drugi put u godinu dana. Nije poznato koliko će Metz tražiti ovaj put, no Transfermarkt mu je prije Eura procijenio vrijednost na 15 milijuna eura, a ona će sada sigurno porasti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.