Odbačena žalba Graza na Medveščakov gol



DISCIPLINSKI savjet hokejaške EBEL lige odbacio je žalbu Graza koji je tvrdio da je pobjednički pogodak Medveščaka (4-3) u dvoboju 51. kola odigranom u petak u zagrebačkom Domu sportova postignut kroz rupu u mreži.

Konačni je rezultat u spomenutoj utakmici postavio Dominik Kanaet u 55. minuti, a vodstvo Graza je u žalbi ustvrdili da je pak ušao u gol kroz rupu u mreži s bočne strane vrata. Nakon pregledavanje video-snimke Disciplinski savjet je utvrdio da vratar Graza zaklanja pogled na gol i da se zbog toga ne može sa sigurnošću reći je li pločica prošla kroz rupu u mreži. Također, tvrdi Savjet, prema reakcijama vratara i igrača Graza se ne čini da je išta bilo sporno. Suci su u svome izvještaju također naveli da nisu imali nikakve sumnje u regularnost pogotka zbog čega nisu ni pregledavali snimku.

Tek nakon utakmice su dužnosnici Graza pristupili sucima i istaknuli kako mreža ima rupu što su u žalbi potvrdili i fotografijom. No, Savjet tvrdi da su Austrijanci odmah nakon što je pogodak pao morali izraziti sumnju u regularnost te navesti suce na pregledavanje snimke. Ovako im je žalba odbijena, ali je i Medveščak dobio naredbu da odmah zamijeni mreže na golovima, a suci su dobili podsjetnik da uredno i redovito pregledavaju mreže. Podsjetimo, nakon nedjeljnog 52. kola Medveščak se nalazi na osmom mjestu, posljednjem koje vodi u doigravanje, s bodom više od Jesenica. Do kraja osnovnog dijela natjecanja ostala su još dva kola.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.