Osijek u srijedu u 11 sati predstavlja novog trenera

Foto: Profimedia

OSIJEK je u srijedu u 11 sati zakazao konferenciju za medije na kojoj će predstaviti novog trenera prve momčadi. Premda još nema potvrde tko će to biti, izvjesno je da se radi o 39-godišnjem Talijanu Federicu Coppitelliju, što je još prije tjedan dana najavio i talijanski stručnjak za nogometno tržište Gianluca Di Marzio.

Kreirao senzaciju s juniorima Leccea

Coppitelli je trener bez značajnog seniorskog iskustva u seniorskom nogometu, no postizao je velike uspjehe radeći s mlađim kategorijama talijanskih klubova. Dosadašnju karijeru mu je najviše obilježilo prošlogodišnje osvajanje naslova juniorskog prvaka Italije s Lecceom, gdje i sad radi.

Uz spomenutu titulu, Coppitelli je 2014/15 osvojio talijanski U-17 naslov s Romom, a te sezone je u spomenutoj kategoriji uzeo i Superkup. Tri godine kasnije je s Primaverom ili U-19 ekipom Torina osvojio kup, a godinu zatim Superkup. Uz Torino i Romu, radio je i s mlađim kategorijama Frosinonea, a jedino seniorsko iskustvo mu je devet utakmica s talijanskim trećeligašem Imoleseom prije pet godina.

"Coppitelli je istinski majstor razvijanja mladih talenata. Jasno je zašto ga želi baš Osijek"

"Naslov koji je osvojio s Lecceom mu je već peti trofej s mlađim kategorijama u karijeri. Coppitelli je istinski majstor razvijanja mladih talenata. Među igračima koji su posljednjih sezona stasali pod njim ističu se Patrick Dorgu, koji je sada starter u prvoj momčadi Leccea. U mladoj momčadi Rome vodio je Gianlucu Scamaccu, zvijezdu Atalante, i Lucu Pellegrinija, koji sada igra za Lazio", piše Di Marzio o Coppitelliju i zaključuje:

"Osijek je klub sa sjajnom infrastrukturom i uvijek je posvećivao veliku pažnju svojoj omladinskoj školi kao izvoru talenata i prihoda, ali i važnom dijelu klupske tradicije. Jasno je dakle zašto takav klub želi upravo Coppitellija."

Podsjetimo, Osijek je uoči zadnjeg kola SuperSport HNL-a pomalo iznenađujuće dogovorio sporazumni raskid ugovora s dotadašnjim trenerom Zoranom Zekićem, koji je momčad doveo do četvrtog mjesta i kvalifikacija za Konferencijsku ligu. U 27 utakmica ostvario je 12 pobjeda, šest remija i devet poraza, a ispao je u četvrtfinalu SuperSport Kupa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.