Pogledajte golčinu Nike Jankovića za skok Rijeke na vrh SHNL-a

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

RIJEKA je na gostovanju pobijedila Goricu 1:0 u šestom kolu SuperSport HNL-a i tako se probila na vrh ljestvice. Momčad trenera Radomira Đalovića ima 14 bodova, kao i Hajduk, ali drži prvo mjesto zbog bolje gol-razlike. Niko Janković (23) zaslužan je za četvrtu pobjedu Riječana, koji nakon šest utakmica ne znaju za poraz u domaćem prvenstvu.

Ofenzivni veznjak gostiju u 58. minuti odigrao je dupli pas s napadačem Komnenom Andrićem, jednim dodirom namjestio loptu na udarac, a zatim puknuo s više od 20 metara. Golman Velikogoričana Božidar Radošević ispružio se kako bi zaustavio loptu, no ona je odsjela u gornjem desnom kutu, gdje se odbila od stative u mrežu. Bio je to jedan od najljepših pogodaka ove sezone.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svaki ponedjeljak u 18 sati.

Jankovićev prvi gol u sezoni

Janković je bivši igrač Dinama, koji je bio na posudbama u mostarskom Zrinjskom i Gorici prije no što je u siječnju 2023. posuđen Rijeci. Šest mjeseci kasnije postao je stalni član kluba s Kvarnera, s kojim je potpisao ugovor do 2026. godine.

U aktualnoj sezoni upisao je 12 nastupa i četiri asistencije, a gol protiv Gorice bio mu je prvi. Prošla sezona bila mu je najbolja u karijeri jer je čak 14 puta bio strijelac, a sedam puta asistent. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 5.5 milijuna eura.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.