VIDEO Nestvaran učinak hrvatskog napadača. Hat-trickom došao do 9 golova u 9 nastupa

Foto: Profimedia

UMM SALAL pobijedio je Al Gharafu 5:0 na stadionu Abdullah Bin Khalifa u trećem kolu skupine B katarskog QSL Cupa. Abdallah Khaled Sheikh doveo je domaćina u vodstvo u sudačkoj nadoknadi prvog dijela i taj je rezultat stajao do uzbudljive završnice u kojoj je hrvatski napadač Antonio Mance (29) u 11 minuta postigao tri pogotka.

Manceov prvi gol pao je u 81. minuti nakon što je snažnim udarcem pospremio loptu u prvi kut. Dvije minute kasnije iskoristio je povratnu loptu Oussamea Tannanea i pogodio suprotnu stranu. Na 4:0 povećao je Kenji Gorre u 88. minuti, a Mance je hat-trick kompletirao u trećoj minuti sudačke nadoknade tako što je sjajno s lijeve strane naciljao desni kut.

Mance je prošle sezone bio drugi najbolji hrvatski strijelac u Europi

Mance je ovog ljeta napustio mađarski Zalaegerszeg i otišao u Umm Salal za, prema Transfermarktu, 700 tisuća eura. S obzirom na to da je u devet utakmica postigao devet pogodaka i ostvario dvije asistencije, očito je da je odmah počeo opravdavati novac koji su katarski vlasnici uložili u njega.

Prošla sezona mu je također bila fantastična. S 15 golova bio je drugi strijelac mađarskog prvenstva, a imao je i sedam asistencija. Time je iza Osasunina napadača Ante Budimira, koji je imao 18 pogodaka, bio drugi najbolji hrvatski strijelac u Europi.

Karijeru je započeo u Pomorcu iz Kostrene, a igrao je još za Nantes, Istru, Trenčin, Erzgebirge Aue, Puskas Akademiju i Debrecen. Hrvatska javnost pamti ga po vremenu u Osijeku, gdje nije opravdao očekivanja u eri trenera Nenada Bjelice. Za Osijek je odigrao 66 utakmica, postigao 16 golova i ostvario pet asistencija.

Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 650 tisuća eura.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.