Pogledajte golove za pobjedu koju je Dinamo čekao 26 godina

Foto: Luka stanzl/PIXSELL

DINAMO je na gostovanju pobijedio RB Salzburg 0:2 u trećem kolu Lige prvaka. Strijelci Dinama bili Sandro Kulenović u 49. i Bruno Petković u 84. minuti, a austrijski viceprvak je od 66. minuti imao igrača manje jer je direktan crveni karton dobio golman Alexander Schlager. Ovo je povijesna pobjeda za Dinamo jer se radi o prvoj gostujućoj pobjedi u Ligi prvaka još od 1998. godine, kada je golom Josipa Šimića slavio protiv Ajaxa u Amsterdamu.

U 48. minuti Dinamo je poveo 1:0, a strijelac je bio Sandro Kulenović. Ogiwara je ubacio, lopta je došla na desnu stranu do Ristovskog, koji je povratnim dodavanjem uposlio Kulenovića, a on pogodio drugu stranu Salzburgova gola. Kulenoviću je ovo deseti gol ove sezone, čime je najbolji strijelac Dinama. Pogodak pogledajte OVDJE.

Dinamo se nakratko povukao nakon što je Salzburg ostao s igračem manje. No, to se isplatilo u 84. minuti, kada je krenuo u polukontru. Martin Baturina dodao je Bruni Petkoviću, on je loptu proslijedio Ristovskom, a Makedonac je, kao i kod prvog gola, odigrao sjajno povratno dodavanje. U odnosu na prvi gol, sada je Petković iskoristio dodavanje, puknuo i pretvorio ga u 0:2. Gol pogledajte OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.