Predsjednik Bayerna: Imamo novog Müllera. Želimo da ostane ovdje 20 godina

Foto: EPA

U NEDAVNOJ utakmici Lige nacija između Njemačke i Mađarske Nijemci su slavili 5:0, a naročito je briljirao Jamal Musiala, koji je zabio jedan i namjestio čak tri gola. Sjajni 21-godišnji ofenzivac član je Bayerna, u kojem se također odavno nametnuo. Njegova vrijednost na Transfermarktu procjenjuje se na 130 milijuna eura, a ugovor ga s njemačkim velikanom veže do ljeta 2026. godine.

To nije naročito dugo za igrača tih godina i kalibra, pa se počelo sve više pričati o interesu Manchester Cityja, koji bi ga volio vidjeti u svojim redovima. U Bayernu žele stati na kraj nagađanjima i osigurati ostanak Musiale. Uskoro bi mu trebali ponuditi novi ugovor, a Bayernov predsjednik Herbert Heiner je izjavio: 

"Želimo učiniti sve što je u našoj moći kako bismo ga zadržali u svojim redovima što dulje. Po mom mišljenju, on bi mogao postati novi Thomas Müller. Mogao bi ostati ovdje sljedećih 20 godina."

Donio Bayernu titulu

Musiala je već nositelj bavarskog kluba. U prethodne dvije sezone zabio je 30 golova za Bayern. Pretprošle sezone je u posljednjem kolu Bundeslige zabio u zadnjim minutama protiv Kolna i tako slomio srca navijačima Borussije Dortmund, a Bayernu donio naslov.

Rođen je u Stuttgartu. Otac mu je Nigerijac, a majka Njemica poljskih korijena. Sa sedam godina se odselio u Englesku, gdje je bio dio Chelseajeve akademije i mladih reprezentacija, ali kasnije se vratio u Njemačku i odlučio nastupati za zemlju u kojoj se rodio.

U ovoj sezoni će pokušati isprati gorak okus iz one prošle, koja je završila bez trofeja. Legendarni Patrick Kluivert u njemu vidi jednog od najboljih na svijetu: "U ovom trenutku Erling Haaland, Kylian Mbappe i Vinicius Junior vladaju europskim nogometom i siguran sam da će bar jedan od njih osvojiti Zlatnu loptu. Ta trojica igrača su predvodnici nove generacije, ali uskoro će im se pridružiti Jamal Musiala."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.