Sigur debitirao za Kanadu

Foto: Screenshot (Twitter)

KANADA i Meksiko odigrali su bez pogodaka u prijateljskoj utakmici, a Hajdukov defenzivac Niko Sigur (20) zaigrao je od 77. minute za Kanadu. U 88. minuti je dobio i žuti karton. Bio je to Sigurov debi za novu-staru reprezentaciju. Podsjetimo, defenzivac Hajduka i dosadašnji U-21 reprezentativac Hrvatske prije tri tjedna odlučio je ubuduće nastupati za Kanadu.

Vratio se rodnoj Kanadi

Sigur je rođen u Kanadi, a prije malo više od godinu dana istovremeno je dobio poziv za hrvatsku U-21 reprezentaciju i seniorsku reprezentaciju Kanade. Tada je odlučio nastupati za Hrvatsku te je s mladom reprezentacijom igrao Euro prošlog ljeta. Svojim igrama u Hajduku zaradio je pretpoziv Zlatka Dalića za Euro u Njemačkoj. Činilo se da je na korak do pravog poziva i da bi se u ciklusu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2026. godine mogao ustaliti u hrvatskoj reprezentaciji.

Kanada na njega računa

Sigur će tako ostati na devet nastupa za U-21 reprezentaciju Hrvatske, a posljednji mu je bio u lipnju protiv Irske. Sigur je odmah zatim dobio poziv kanadskog izbornika Jesseja Marscha za prijateljsku utakmicu kod SAD-a te u prvoj utakmici bio dio momčadi koja je izborila povijesnu pobjedu 2:1, a sada je i debitirao protiv Meksika.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.