Skomina analizirao sporne situacije Hajduka i Dinama. Evo njegove presude

Screenshot: MaxSport

STUDIO HNL, nogometna emisija koja se prenosi na programu MaxSport i ovog je tjedna donijela detaljne analize i komentare najvažnijih događanja u domaćoj nogometnoj ligi. Fokus je bio na kontroverznim situacijama koje su obilježile 5. kolo SuperSport HNL-a. Njih je u emisiji tportal sudačka analiza razjasnio Damir Skomina, dežurni sudački analitičar. Rekao je da nema većih zamjerki.

Analizirao je spornu situaciju koja je prethodila Hajdukovom golu Osijeku. Riječ je o duelu s početka akcije, u kojem su mnogi vidjeli mogući prekršaj stopera Dominika Prpića na napadaču Osijeka Arnelu Jakupoviću. Podsjetimo, Hajduk je u toj utakmici slavio 1:0.

Situacija kod Livajinog gola

"Situacija kod gola Hajduka protiv Osijeka... Po meni VAR kad se umiješa u ovakvo nešto... Ne razumijem stav suca, koji ovdje nije svirao prekršaj nakon pregleda, a ne razumijem ni VAR koji je pozvao suca za ovo jer nije kritično. Meni je intervencija VAR-a prestroga, ali kad dođe do nje...", rekao je i dodao:

"Sudac me nije uvjerio da je siguran u svoju odluku, vraćao se da pogleda. VAR se treba javiti da poništi nešto katastrofalno krivo. A sudac je pred ekranom trebao vidjeti prekršaj."

Situacija kod poništenog gola Pukštasa

Osim ove, na istoj utakmici postojala je još jedna sporna situacija. Ivan Rakitić je izveo slobodan udarac i ubacio loptu u kazneni prostor. Najviši u skoku na drugoj strani je bio Rokas Pukštas, koji je glavom sa šest metara pogodio suprotni kut golmana Marka Malenice za, činilo se, povećanje vodstva Hajduka. Pomoćni sudac je označio zaleđe, a nakon pregleda u VAR sobi potvrđeno je da se radi o zaleđu.

"Pukštas nije u zaleđu, ali kod povlačenja crte nekoliko igrača je u zaleđu. Oni moraju utjecati na igru. U zaleđu su dvojica igrača Hajduka, a jedan od njih dvojice aktivno sudjeluje u igri i zbog njega je zaleđe. Odluka je ispravna, ali ocrtavanje nije dobro napravljeno."

Sporne situacije iz Rijeke

Izdvojio je više situacija iz derbija Rijeke i Dinama (1:1).

"Smolčić je dobio kopačkom po glavi, ali to je u duelu bilo. Nije to za žuti karton. Poništeni gol Rijeke je opravdan jer je u trenutku upućivanja lopte Andrić bio u zaleđu."

"Imamo duel Andrića i Theophile-Catherinea. Prekršaj je postojao i to je dobra odluka, a žuti karton ne bih dao Andriću zbog reakcije nakon njega."

"Pogledajmo sve snimke, pogledajmo reakciju klupe... Igra se 90. minuta, za mene je to žuti karton. Za crveni karton moramo imati silinu. Cordoba je pokupio suparnika po nozi. Na seminarima se uči da je ovo za žuti karton, ali kad se uzme u obzir da je to 90. minuta, da je nakon toga nekoliko ljudi s klupe Rijeke dobilo karton... Utakmica bi se puno mirnije završila da je pokazan crveni karton."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.