Slaven ga je doveo prošlo ljeto iz Dinama, a sad bi ga mogao prodati u Serie A

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MATEJ ŠAKOTA (19) došao je u Slaven Belupo prošlog ljeta iz Dinama, a sada bi mogao napraviti neočekivani transfer u Serie A. Daroviti krilni napadač je želja talijanskog Leccea, za koji igra i hrvatski reprezentativac Marin Pongračić. Prema pisanju Podravskog lista, Lecce već duže prati Šakotu i spreman je za njegov dolazak izdvojiti milijun eura. Šakoti ugovor sa Slavenom traje do ljeta 2027. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na 750 tisuća eura.

Mladi igrač Slavena je prošle sezone upisao 29 nastupa za klub u SuperSport HNL-u i Kupu, a zabio je tri pogotka. Prije dolaska u Koprivnicu je godinu dana proveo u Dinamu, gdje je nastupao za juniore te je u 22 nastupa u domaćoj ligi i Ligi prvaka mladih zabio devet pogodaka i upisao 14 asistencija.

Debitirao za Zrinjski kad je imao 17 godina

Šakota je prve nogometne korake napravio u Zrinjskom, za koji je upisao seniorski debi u travnju 2022. godine kada je imao samo 17 godina. Ukupno je upisao osam nastupa za Zrinjski prije dolaska u Dinamo i zabio jedan pogodak. Uvijek je bio stalan član mlađih uzrasta reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je upisao 30 nastupa i zabio pet pogodaka. Trenutačno je član U-21 reprezentacije.

Prilikom njegovog dolaska u Slaven koordinator za sportsku politiku Dejan Šomoci je izjavio: "Dobili smo izuzetno potentnog igrača za kojeg smatramo da može napraviti puno u našem dresu. Okomit je, traži igru jedan na jedan i voli dolaziti u završnicu. Može igrati na svim pozicijama u napadu, a prirodna mu je pozicija na lijevom krilu. Ispred njega je veliki posao te puno rada i odricanja na svakom treningu i utakmici. Želim mu dobrodošlicu i sreću u našem klubu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.