Španjolska je osvajanjem Eura zaradila pravo bogatstvo

Foto: Epa

ŠPANJOLSKA nogometna reprezentacija po rekordni, četvrti put u povijesti osvojila je naslov prvaka Europe pobijedivši u nedjeljnom finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu reprezentaciju Engleske s 2:1. Španjolci su poveli u 47. minuti pogotkom Nice Williamsa, a u 73. minuti izjednačio je Cole Palmer. Za konačnih 2:1 i slavlje Španjolaca u 86. minuti je gol postigao Mikel Oyarzabal.

Pravo bogatstvo za Furiju

Španjolci su tako u svojem petom finalu došli do četvrtog naslova, dok su Englezi drugi put zaredom izgubili u finalu jer su prije tri godine na svojem Wembleyju poraženi od Talijana u raspucavanju jedanaesteraca. Osvajanjem titule Španjolci su zaradili pravo bogatstvo, odnosno 28.5 milijuna eura. UEFA je posebno nagrađivala svaki bod i svaku pobjedu, a kako su Španjolci do zlata došli na impresivan način sa svih sedam pobjeda, zaradili su maksimalan iznos. 

Svaki bod donosio je novac

Ukupan iznos koji je UEFA odredila za sve reprezentacije na Euru bio je 331 milijun eura. Sam plasman na Euro donio je svakoj reprezentaciji 9.25 milijuna eura. Svaka pobjeda je iznosila milijun eura, a bod pola milijuna. Prolazak u nokaut fazu vrijedio je 1.5 milijuna, četvrtfinale 2.5, a polufinale dodatnih četiri milijuna. Pobjeda u finalu je Španjolcima u kasu dodala novih osam, a poražena Engleska je za ulazak u finale dobila pet. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.