Toni Nadal: Đoković je najbolji u povijesti. Moj nećak? Bio je previše ozlijeđen

Foto: Profimedia

RAFAEL NADAL (38) objavio je jučer da završava karijeru. Tako je samo službeno potvrdio ono što je bilo jasno već dugo jer ga odavno muče ozljede zbog kojih nije mogao igrati. Tim povodom Marca je razgovarala s njegovim stricem Tonijem, koji ga je vodio od početka bavljenja tenisom 1990. do 2017.

Rafael Nadal sa stricem je ostvario najveće uspjehe. Osvojio je 20 Grand Slamova, olimpijsko zlato, 36 Mastersa i 4 Davis Cupa. Rafa je ukupno osvojio 22 Grand Slama, a Toni ističe: "Mnoge od njih uzeo je igrajući ozlijeđen i tako puno riskirao. Ali da nije tako postupao, njegova riznica trofeja bila bi daleko manja."

Ipak, stric Nadal odgovarajući na vječno pitanje koji je najbolji tenisač u povijesti, ističe ozljede kao razlog zbog kojeg se njegov nećak i štićenik ne može usporediti s ostalom dvojicom iz velikog trojca: "Kad me pitaju tko je najbolji tenisač u povijesti, ovako odgovaram: 'To je Đoković s obzirom na to što je sve osvojio, ali onaj koji je najbolje igrao tenis je Federer.' Mislim da je moj nećak mogao biti najbolji u povijesti da nije toliko često bio ozlijeđen."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.