Trofejni veznjak Uniteda ide u zatvor?

Foto: EPA

UMIROVLJENI brazilski veznjak Anderson (36), nekoć i član brazilske reprezentacije koji je najveći dio karijere proveo kao igrač Manchester Uniteda (181 utakmica), mogao bi završiti u zatvoru ne isplati li oko 50.000 eura koje duguje za alimentaciju. 

Prijeti mu kazna u trajanju od 30 dana zatvora koji bi bio poluotvorenog tipa. To znači da bi tijekom dana mogao obavljati radne obveze, ali bi morao noćiti u ćeliji. Engleski mediji navode da je 2015. Anderson bio otac četvero djece, a da ih sad ima devetero.

Već je imao problema sa zakonom

Podsjetimo, prije tri godine Anderson je bio pod istragom zbog pranja novca. Prema informacijama iz Brazila, bio je jedan od osmero ljudi koje je državni odvjetnik doveo u vezu s preusmjeravanjem oko 5.5 milijuna eura s državne burze i pranjem novca kroz kriptovalute.

Jedan od strijelaca u raspucavanju jedanaesteraca protiv Chelseaja u finalu Lige prvaka 2007./08., kriptovalutama se bavio nekoliko godina, a Globu je potvrdio da je njegova tvrtka prodala bitcoine tvrtki koja je pod istragom. Tvrdio je i da nije znao da je novac stigao iz ilegalnih izvora.

Uz osvojenu Ligu prvaka, s Unitedom ima i četiri naslova iz Premier lige.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.