PREMIER LIGA

Tuchel: Kovačić je morao igrati. Tko je za to odgovoran?

Foto: EPA

U DVOBOJU Premier lige između Wolverhamptona i Chelseaja nije bilo pogodaka, a nakon gotovo dvomjesečne stanke u sastav aktualnog prvaka Europe vratio se Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac je u igru ušao u 65. minuti, a zamijenio je Hakima Ziyecha.

Chelsea ima problema s koronavirusom i zbog toga trener Thomas Tuchel teško sastavlja prvu momčad.

"Mučili smo se i s pripremom utakmice jer iz dana u dan imamo nove pozitivne testove. Zatim smo tri sata putovali autobusom, imali smo zajedničku večeru, a onda smo dobili pozitivan test Jorginha. Svi su bili zabrinuti zbog tog zajedničkog putovanja i večere. To sve očigledno nije bilo dovoljno za odgodu utakmice i morali smo igrati, ali u takvim uvjetima ne možeš zahtijevati 100 posto fokusa jer bi bilo glupo. A ne možeš se ni fokusirati ako ne možeš biti miran. Bili smo sve samo ne mirni", rekao je Nijemac.

Tuchel: Morao je igrati Kovačić i tko je za to odgovoran?

Potom je dodao:

"Jutros su nam u 8.30 pokucali na vrata zbog novih testiranja za koja nitko i nije znao tako da smo morali probuditi igrače koji su htjeli spavati malo duže. Rekao sam što mislim i možete sada raditi s tim što god hoćete. Ne mogu usporediti situaciju s drugim utakmicama, samo govorim o našoj situaciji. Nije sigurno. Pričamo o tome da treba brinuti o igračima, o tome da svi budu sigurni. Ne bih bio iznenađen da sljedeći testovi donesu još pozitivnih rezultata. Kako će sve ovo stati ako se nastavljamo voziti istim autobusom i jedemo zajedno kao da se ništa ne događa."

Potom je komentirao situaciju oko Matea Kovačića.

"Ne zanimaju me previše nadolazeće utakmice, više me strah novih testova. Danas je Kovačić igrao 30 minuta samo dan nakon što je deset dana bio u izolaciji zbog koronavirusa. Morao je igrati i tko je za to odgovoran? Igrao je i Kante koji je odradio samo jedan trening. Chalobah isto, poslije dva dana treninga i možda se ponovo ozlijedio. Ako kažu da moramo igrati, onda moramo igrati."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.